Skip to main content

Χρηματιστήριο: Βουτιά του Γενικού Δείκτη, με τις τράπεζες στο -5%

Στοίχημα να διατηρηθούν οι 1.000 μονάδες

Sell off 2.9% καταγράφηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει ακόμη και μέχρι 35 μονάδες και να κλείνει στις 1.082. Βουτιά 5% για τις τράπεζες.

Στο ταμπλό με ισχυρές απώλειες 6,63% έκλεισε η Πειραιώς και ακολούθησαν Alpha Bank -5,90%, Eurobank -3,4% και Εθνική -2,43%. Πτώση για την πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips, όπως η Ελλάκτωρ και η Τιτάν. Άνω του -3% οι ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν σταθερές τη Δευτέρα, μετά την υποχώρηση των μικρών κερδών τους στις αρχές της συνεδρίασης. Οι αγορές είχαν θετικό άνοιγμα μετά την ώθηση της περασμένης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,1% νωρίς το απόγευμα. Κέρδη 0,58% για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωναν μικρή άνοδο στις πρώτες συναλλαγές, καθώς η Wall Street έβλεπε μπροστά της μια εβδομάδα γεμάτη οικονομικά στοιχεία και τα τελευταία σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα καταθέσει στο Κογκρέσο από τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ που θα δώσει στους επενδυτές μια καλύτερη ιδέα για το τι σκέφτεται η κεντρική τράπεζα σχετικά με τον πληθωρισμό και την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της.

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ θα αποτελέσουν βασικό σημείο εστίασης αυτή την εβδομάδα, με τις προσδοκίες να βλέπουν λίγες προσλήψεις, γεγονός που θα ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να διατηρήσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

naftemporiki.gr