Skip to main content

Χρηματιστήριο: Λελογισμένη διόρθωση -1,26%

INTIME – NEWS

Ανάκαμψη στην Ευρώπη

Με απώλειες 1,26% έκλεισε το ελληνικό Χρηματιστήριο τη συνεδρίαση της Πέμπτης, στις 1.118 μονάδες. Πιέσεις ασκήθηκαν στις τράπεζες. Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκε η μετοχή της Frigoglass.

Στο ταμπλό άνω του 3% ήταν οι απώλειες στην Τιτάν.   Alpha Bank και Εθνική κατέγραψαν πτώση άνω του 2%. Οριακά θετική η Eurobank.

Αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, και μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.», για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των μετοχών της εταιρείας, μέχρις ότου παρασχεθεί αναλυτική ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με σημαντικά γεγονότα, σημειώνεται σε ανακοίνωση των χρηματιστηριακών αρχών.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν από τις απώλειές τους, αφού τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης υπερέβησαν τις προσδοκίες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε το πρωί, ενώ το μεσημέρι «γύρισε» σε θετικό πρόσημο. Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν 0,3% ενώ οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν 0,8%. Οι μετοχές των τροφίμων και ποτών σημείωσαν άνοδο 1,8%. Οριακές μεταβολές για τον DAX, κέρδη για τον CAC στη Γαλλία.

Ο βασικός πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε στο 8,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, από 8,6% τον προηγούμενο μήνα. Ο βασικός πληθωρισμός, που αφαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε από 5,3% σε 5,6%.

naftemporiki.gr