Skip to main content

Κρεμλίνο: Η επίθεση της Ουκρανίας στο πλοίο στην Κασπία θα πρέπει να θεωρηθεί επίθεση εναντίον του ίδιου του Ιράν

REUTERS/Stringer/ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Για «τρομοκρατική επίθεση» από πλευράς Κιέβου μιλά η Ρωσία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η επίθεση της Ουκρανίας με drone εναντίον του ιρανικού πλοίου στην Κασπία Θάλασσα θα πρέπει να θεωρηθεί επίθεση εναντίον του ίδιου του Ιράν και πρόσθεσε ότι αυτή καταδεικνύει «πόσο σημαντικό είναι να εξαλειφθεί η απειλή που εγείρει το Κίεβο».

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσι καταδίκασε το Σάββατο την ουκρανική επίθεση, καταγγέλλοντας ότι προκάλεσε έκρηξη στο πλοίο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ναυτικός και να τραυματιστεί ένας δεύτερος.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήγησε ότι το Κίεβο έπληξε πλοία που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές στρατιωτικού φορτίου που σχετίζεται με το Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε σήμερα ότι η Ουκρανία μεγαλώνει το γεωγραφικό εύρος των «τρομοκρατικών της επιθέσεων».

Παράλληλα ο Πεσκόφ κατηγόρησε το Κίεβο ότι ανατίναξε τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream – κάτι που η Ουκρανία αρνείται–και ότι πλήττει τα συμφέροντα του Καζακστάν στοχοθετώντας τις υποδομές μεταφοράς πετρελαίου CPC, μέσω των οποίων εξάγεται σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου του Καζακστάν και συνδέει τη χώρα με τη Ρωσία.

«Αυτή η απειλή πρέπει να εξουδετερωθεί και σίγουρα να καταστραφεί», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Πηγή: Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.