Skip to main content

Χείρα βοηθείας στα ομόλογα η αναβάθμιση από τη Fitch

Μικρή βελτίωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.29), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 0,5 μονάδα βάσης στο 5,614% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,285%.

Αντίστοιχα, τα 10ετή spreads παρουσιάζουν μικρή πτώση, καθώς περιορίζονται κατά 0,2 μονάδα βάσης στις 520,9 μονάδες βάσης.

Την Παρασκευή, ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε σε «B-» την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα, η Fitch προσδοκά ότι η γ’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργηθεί αστάθεια και ότι το Eurogroup θα προχωρήσει σε σημαντική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.  

Την ίδια ώρα, στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας περιορίζεται κατά 4 μ.β., της Ισπανίας κατά 2,4 μ.β., της Ιταλίας κατά 2,6 μ.β. και της Γαλλίας κατά 1,1 μ.β.

naftemporiki.gr