Skip to main content

CEO ποστάρει δακρυσμένη selfie μετά από απολύσεις και γίνεται viral

Σφοδρή αντιπαράθεση στα σόσιαλ μίντια προκάλεσε η απόφαση ενός CEO να ανεβάσει στο LinkedIn φωτογραφία στην οποία φαίνεται να κλαίει, λίγο αφότου ανακοίνωσε απολύσεις στην εταιρεία του.

Ο Braden Wallake, επικεφαλής του εταιρείας μάρκετινγ Hypersocial μοιράστηκε τη φωτογραφία την Τετάρτη και έκτοτε η ανάρτησή του έχει λάβει πάνω από 6.700 σχόλια και 33.000 αντιδράσεις. Κάποιοι συγκινήθηκαν απο την κίνησή του, τη θεώρησαν «αληθινή», ενώ άλλοι σχολίασαν πως είναι άκρως υποκριτική, έχει ως στόχο να καταστήσει τον CEO συμπαθή την ώρα που εκείνοι έχουν ανάγκη συμπόνοιας είναι οι απολυμένοι υπάλληλοι. Υπήρξαν και εκείνοι που έγραψαν πως είναι «εκτός πραγματικότητας» και δεν θα έπρεπε να έχει αυτή τη θέση, αν δεν μπορεί να αντέξει τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται. 

Ο ίδιος ο Wallake περιέγραψε τις απολύσεις ως το «πιο δύσκολο πράγμα» που κλήθηκε ποτέ να κάνει, είπε ότι αγαπούσε τους υπαλλήλους του και πως ευχόταν να είναι ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης που θα νοιαζόταν μόνο για το κέρδος και όχι για τους ανθρώπους, που πληγώνει με τις αποφάσεις του. 

Ένας από τους πρώην υπαλλήλους του, ο Noah Smith τον υπερασπίστηκε πάντως, τονίζοντας ότι θα ήθελε να δουλεύει μόνο για αφεντικά σαν και αυτόν. «Σε εκείνους που θέλουν να με προσλάβουν, ενδιαφέρομαι να εργαστώ μόνο για ανθρώπους όπως ο Braden Wallake ο οποίος έχει θετική οπτική για τη ζωή. Δεν ενδιαφέρομαι να εργαστώ για εσάς, αν θεωρείτε ότι το να δουλεύει κανείς περισσότερες ώρες απλά και μόνο για να βγάλει χρήμα είναι ο πιο χρήσιμος τρόπος να ξοδεύει τον χρόνο του».

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο Wallake έγραψε: «Ναι είμαι ο κλαψιάρης CEO. Όχι, στόχος μου δεν ήταν να προσποιηθώ ότι είμαι το θύμα της υπόθεσης. Λυπάμαι που δόθηκε αυτή η εντύπωση».

naftemporiki.gr