Skip to main content

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Προώθησης της 135ης Εμπορικής Έκθεσης της Καντόνας

«Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος»

Η Έκθεση που είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και η πιο αντιπροσωπευτική εμπορική έκθεση στην Κίνα αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 15 Απριλίου 2024.

Η σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έγινε υπό την αιγίδα του Κέντρου Εξωτερικού Εμπορίου της Κίνας, με την υποστήριξη της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Κίνας στην Αθήνα και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Ενώ το παρών έδωσαν ο κ. Τζου Σιτζιά, διευθυντής του Κέντρου Εξωτερικού Εμπορίου της Κίνας, η κα. Λι Γιίνγκ, Εμπορική Σύμβουλος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η κα. Λι Σουπίνγκ, πρόεδρος του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Κίνας (Ευρώπη) στην Αθήνα, και η κα. Αφροδίτη Μπλέτα, πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Επιπλέον, περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι επιχειρήσεων συμμετείχαν στην εκδήλωση, στην οποία επικρατούσε μια θερμή ατμόσφαιρα και συνεχής ανταλλαγή απόψεων.

Η Εμπορική Έκθεση της Καντόνας

Από την ίδρυσή της το 1957, η Εμπορική Έκθεση της Καντόνας διοργανώνεται αδιάκοπα και αναπτύσσεται συνεχώς, έχοντας γίνει γνωστή ως η “Πρώτη Εμπορική Έκθεση της Κίνας”.

Ενσωματώνοντας την ιδέα της δημιουργίας συνδέσμων και αμοιβαίας ωφέλειας σε ολόκληρο τον κόσμο, η έκθεση έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του διεθνούς εμπορίου και της ανοικτής παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζου Σιτζιά,διευθυντής του Κέντρου Εξωτερικού Εμπορίου της Κίνας οι δύο χώρες με μακρά ιστορία και πολιτισμό, συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους μέσω της συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος”.

Ελλάδα και Κίνα έχουν επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, με την Κίνα να γίνεται ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας και η Ελλάδα να αναδεικνύεται ως σημαντικός εμπορικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την κα. Λι Γιίνγκ,Εμπορική Σύμβουλος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα η διμερής οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας συνεχίζει να ενισχύεται, με τον όγκο του εμπορίου να συνεχίζει να αυξάνεται και να προσφέρει νέες ευκαιρίες συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια και οι ειδικές πρώτες ύλες.

Από την πλευρά της, η κα. Λι Σουπίνγκ πρόεδρος του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Κίνας (Ευρώπη) στην Αθήνα, υπογράμμισε τον ρόλο της κινεζικής τράπεζας  στην Αθήνα ως ενισχυτή της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις και παρέχοντας χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η κα. Αφροδίτη Μπλέτα πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου τόνισε τη σημασία της Εμπορικής Έκθεσης της Καντόνας ως πλατφόρμας για την ενίσχυση των ελληνοκινεζικών επιχειρηματικών σχέσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημερινή συνάντηση θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μια μεγάλη τελετή έναρξης θα υποδεχθεί την 135η Εμπορική Έκθεση της Καντώνας  στην Καντόνα στις 15 Απριλίου.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά η έκθεση σε έναν χώρο με συνολική  έκταση 1,55 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. Με θέμα της:  “Υπηρεσία σε υψηλής ποιότητας ανάπτυξη και προώθηση του ανοίγματος υψηλού επιπέδου”, η φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει περισσότερα επιτεύγματα και θα διατηρήσει την υπέροχή της