Skip to main content

Γαλλία: Ανανεώνει τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση των οικονωμικών μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από το τελευταίο κύμα του ιού.

Ο υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, και ο υπουργός Τουρισμού, Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν, δήλωσαν την Τρίτη ότι οι επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν περισσότερο – για παράδειγμα στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας – θα αποζημιωθούν για τις ζημίες τους για τον Δεκέμβριο.

Όπως είπαν, οι επιχειρήσεις που χάνουν περισσότερο από το ήμισυ του κύκλου εργασιών τους και έχουν λειτουργικές ζημίες θα είναι επιλέξιμες για ένα πρόγραμμα «σταθερών εξόδων». Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κυβέρνηση θα αναπληρώσει το 90% των λειτουργικών ζημιών για τις μικρές επιχειρήσεις και το 70% για τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 υπαλλήλους. Τα μέτρα στήριξης έχουν ανώτατο όριο στα 12 εκατ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που χάνουν το 65% του κύκλου εργασιών τους ή περισσότερο, μπορούν επίσης να θέσουν σε αναστολή εργαζομένους και θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε δάνεια με κρατική υποστήριξη και σχέδια ελάφρυνσης του χρέους, μεταξύ άλλων μέτρων.

«Αντιμετωπίζοντας τις αλλαγές στην κατάσταση της υγείας και τις πρόσφατες συστάσεις για την υγεία, ορισμένοι τομείς παρουσιάζουν επιβράδυνση στις δραστηριότητές τους», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική κυβέρνηση έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα στις αρχές του μήνα. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα επέβαλε απαγόρευση στους ταξιδώτες από τη Βρετανία, επιφέροντας πλήγμα στη βιομηχανία του σκι. Σύμφωνα με τον Λεμουάν, οι Βρετανοί αποτελούν το 15% των επισκεπτών των χιονοδρομικών κέντρων συνολικά, αν και το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο σε ορισμένα θέρετρα.

naftemporiki.gr