Skip to main content

Οι αμερικανικές «πύλες του Άδη» θα γυριστούν στην Ελλάδα

Σε υπέροχα τοπία της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της – αμερικανικής παραγωγής – ταινίας του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Francesco Vitali, με τίτλο «Gates of Hades» («Οι πύλες του Άδη»), τα οποία θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ 90 λεπτών, με πρωταγωνιστές την πριγκίπισσα Θεοδώρα, τον Μάνο Γαβρά και, σε ρόλο έκπληξη, τη Βάσια Παναγοπούλου, το οποίο θα γυριστεί από την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών «48 Project Inc.», με έδρα το Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εμπνευσμένη από τον μύθο του Άδη και της Περσεφόνης

Στην περιπετειώδη και αγωνιώδη ταινία, που είναι εμπνευσμένη από τον μύθο της αγάπης μεταξύ του Άδη και της Περσεφόνης, έξι Αμερικανοί φίλοι επισκέπτονται την Ελλάδα για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, με θέμα την ελληνική μυθολογία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο της περιοχής, ανακαλύπτουν ένα βιβλίο, που θα τους αλλάξει τη ζωή. Το δάσος και το ποτάμι κρύβουν πολλούς κινδύνους και κρυμμένα μυστικά, που οι επίδοξοι ντοκιμαντερίστες δεν μπορούν καν να φανταστούν.

Ένα όνειρο ζωής

Τον ρόλο της Έλενας, μιας σικάτης μποέμ Βρετανίδας που συντροφεύει τους έξι Αμερικανούς φίλους της, έχει αναλάβει η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πριγκίπισσα Θεοδώρα, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη φορά που κάνω ταινία στην Ελλάδα, και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Είναι η πατρίδα του πατέρα μου και δική μου πατρίδα. Ήταν ένα όνειρο ζωής, γιατί θα δω μέρη της ελληνικής επικράτειας, που δεν είχα ποτέ άλλοτε την ευκαιρία να επισκεφθώ. Στην ταινία, πρωταγωνιστούν διακεκριμένοι ηθοποιοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και νιώθω ιδιαίτερα τυχερή, που θα συνεργαστώ μαζί τους. Ελπίζω να μου δοθεί και η ευκαιρία να παίξω και θέατρο στην Ελλάδα σύντομα. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου».

Συντελεστές

Παραγωγή – σκηνοθεσία: Francesco Vitali, διεύθυνση φωτογραφίας: Lucio Lepri, σενάριο: Francesco Vitali – Fiona Faith Ross – Chris Siametis, διεύθυνση παραγωγής: Chris Siametis – Brett Wolcott, βοηθός σκηνοθέτη: Marco Santi, ενδυματολογική επιμέλεια: Κλέων Φυσσέκης. Πρωταγωνιστούν: Helena: HRH Princess Theodora Greece, Ades: Μάνος Γαβράς, goddess Dimitra: Βάσια Παναγοπούλου, Persa: Ashleigh Morghan, Eve: Angela Halili, Ben: Mark Reininga, Meli: Arielle Wyatt, Patrick: Bogdan Yasinski.

naftemporiki.gr