Skip to main content

Χρυσές Σφαίρες 2017: Η Meryl Streep για τον Trump, τους ξένους και την Τέχνη

Η Meryl Streep τιμήθηκε στις Χρυσές Σφαίρες που απονεμήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με το βραβείο Cecil B. DeMille και στην ομιλία της είχε πολλά να πει για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald  Trump, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός τόνισε ότι συγκλονίστηκε από την κίνησή του να μιμηθεί ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. «Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε. Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Streep.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από την συγκινημένη Viola Davis,  για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, η Meryl Streep ξεκίνησε να απαριθμεί τους σπουδαίους ηθοποιούς που βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα με εκείνη, κάποιοι από τους οποίους ήταν προτεινόμενοι για Χρυσή Σφαίρα, που δεν γεννήθηκαν ούτε μεγάλωσαν στο Χόλυγουντ αλλά έφτασαν ως εκεί, να κάνουν καριέρα και να προσφέρουν συγκινήσεις.

«Τι είναι το Χόλυγουντ; Ένα μάτσο άνθρωποι από άλλα μέρη. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα και πήγα σε δημόσιο σχολείο του Νιου Τζέρσεϊ, η Viola γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα, η Sarah Paulson γεννήθηκε στη Φλόριντα και μεγάλωσε από μια ανύπαντρη μητέρα στο Μπρούκλιν, η Sarah Jessica Parker είναι ένα από τα 7-8 παιδιά του Οχάιο, η Amy Adams γεννήθηκε στην Ιταλία, η Natalie Portman γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Πού είναι να πιστοποιητικά γέννησής τους; (σ.σ. αναφορά στο γεγονός πως ο Trump είχε αμφισβητήσει πως ο Barack Obama είχε γεννηθεί στη Χαβάη και ζητούσε το πιστοποιητικό γέννησης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ)».

Η 67χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός συνέχισε αναφέροντας πως: «Η Ruth Negga γεννήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα, μεγάλωσε στην Ιρλανδία, ο Ryan Gosling όπως όλοι οι καλοί άνθρωποι είναι Καναδός και ο Dev Patel γεννήθηκε στην Κένυα και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Οπότε, το Χόλυγουντ ζει με τους ξένους και αν τους διώξουμε όλους, δεν θα έχετε τίποτα να βλέπετε εκτός από ποδόσφαιρο». 

naftemporiki.gr