Skip to main content

Χολίνη: Πού μας κάνει καλό και πότε μπορεί να μας βλάψει

O Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος, Νικόλαος Δήμζας, αναλύει ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που απασχολεί όσους ασχολούνται με το επιστημονικό πεδίο διατροφής τα τελευταία χρόνια, το οποίο, όμως, θέλει λίγη προσοχή.

Η χολίνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, διότι ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να παράγει επαρκείς ποσότητες από αυτό. Δηλαδή, παρ’ όλο που μικρές ποσότητες παράγονται ενδογενώς από το ήπαρ (συκώτι), αυτές δεν επαρκούν για τις λειτουργίες του οργανισμού. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσετε να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες χολίνης μέσω των τροφίμων που καταναλώνετε.

Διαβάστε περισσότερα