Skip to main content

Ενεργειακή κρίση: Αθλητές παρκούρ σβήνουν τα φώτα στους δρόμους του Παρισιού

Σε μια προσπάθεια μείωσης της φωτορύπανσης και εξοικονόμησης ενέργειας, ομάδες εφήβων αθλητών που κάνουν παρκούρ κλείνουν τις φωτεινές πινακίδες καταστημάτων και φώτα των δρόμων τη νύχτα στο Παρίσι.

Η υπόθεση ήρθε πρόσφατα στο φως αφού ένας δημοφιλής αθλητής του παρκούρ Hadj Benhalima έκλεισε έναν διακόπτη που βρισκόταν αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Επιπλέον, τα βίντεο με τα κατορθώματα της πρωτοβουλίας Lights Off, με αρκετούς αθλητές του παρκούρ έχουν κερδίσει δημοτικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, ο δημοφιλής στόχος τους είναι η Πόλη του Φωτός. Ενώ πολλές επαγγελματικές πινακίδες εξακολουθούν να είναι φωτισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τα εμβληματικά ορόσημα της πόλης πλέον σκοτεινιάζουν νωρίτερα από το κανονικό.

Είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι οι πρωτοβουλίες Lights Off, ωστόσο, έχουν αποκτήσει περαιτέρω σημασία πρόσφατα καθώς η Γαλλία κάνει προσπάθειες εξοικονόμησης ενέργειας ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Η δημαρχία του Παρισιού έχει εκδώσει εδώ και χρόνια διάταγμα που ζητά να σβήνουν τα φώτα από τη 1:00 το πρωί. έως τις 6 πρωί, αλλά πολλές επιχειρήσεις, κυρίως πολυτελείας, το αγνοούν. 

Οι αθλητές του Parkour απαντούν στις αντιδράσεις περί παραβίασης ιδιοκτησίας και επιμένουν ότι οι δραστηριότητές τους αφορούν μόνο την επιβολή κανόνων που σπάνια τηρούνται.

naftemporiki.gr