Skip to main content

Δημήτρης Μανίκης: «Mπαίνουμε σε μια νέα συναρπαστική εποχή για το ταξίδι»

Ο Πρόεδρος EMEA (Europe/Middle East/Eurasia/Africa) της Wyndham Hotels & Resorts μας εξηγεί πως ο κλάδος της φιλοξενίας εισάγεται σε καινοτόμες εποχές και υπογραμμίζει την ανάγκη για πρωτοβουλίες και επιλογές που έχουν στο επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ο κλάδος της φιλοξενίας γνώρισε αξιοσημείωτες αλλαγές τα τελευταία δυόμισι χρόνια κι εμείς συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε και να αναπτυσσόμαστε προκειμένου να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες  απαιτήσεις των ταξιδιωτών, πελατών, ξενοδοχειακών εταίρων και εργαζομένων, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα συναρπαστική εποχή για το ταξίδι.

Οι προτεραιότητες των ταξιδιωτών εξελίσσονται κι αυτό με τη σειρά του αναδεικνύει νέες αναδυόμενες τάσεις. Πιστεύω, τώρα περισσότερο από ποτέ, πως είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε  ένα βιωσιμότερο μέλλον, να επιταχύνουμε την υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και να βάλουμε στην καρδιά του κλάδου μας το ταλέντο και τον άνθρωπο.

Στη Wyndham Hotels & Resorts έχουμε πάρει αρκετές πρωτοβουλίες προώθησης του γενικότερου μας στόχου, που είναι να κάνουμε τη διαμονή σε ξενοδοχείο προσιτή σε όλους ενώ παράλληλα φροντίζουμε η προσφορά μας να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών και εταίρων μας ούτως ώστε η συνολική τους εμπειρία μαζί μας (ή η συνολική τους εμπειρία διαμονής ) να βελτιώνεται συνεχώς.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα βιωσιμότητας Wyndham Green είναι μια σημαντική πρωτοβουλία την οποία υποστηρίζω με πάθος. Εντάσσεται στα πλαίσια της δέσμευσή μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε κι έχει σκοπό να βοηθήσει τα ξενοδοχεία μας να περιορίσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας τους. Το πρόγραμμα Wyndham Green εφαρμόζεται εκτενώς σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ευρασία και την Αφρική, όπως μας επιτρέπει να δούμε, μέσω μετρήσιμων μεγεθών, η εσωτερική μας έκθεση περί Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Θεμάτων και Εταιρικής Διακυβέρνησης. Η έκθεση αναφέρεται και στην προσήλωση (του ομίλου) μας στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη, την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, την υποστήριξη στις τοπικές κοινότητες και τη βιωσιμότητα.

Είμαστε επίσης περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Sustainable Hospitality Alliance και άλλες κορυφαίες παγκοσμίως ξενοδοχειακές εταιρείες με σκοπό να ωθήσουμε τη βιομηχανία της φιλοξενίας στην κατεύθυνση της κοινής αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων και στην επίτευξη αποτελεσμάτων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Έχουμε επίσης επιταχύνει την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών που υποστηρίζουν την παροχή βελτιωμένων εμπειριών τόσο στους πελάτες όσο και στους εταίρους. Πρόσφατα εισαγάγαμε το Road trip planner, μια πρώτη στο είδος της προσφορά από μεγάλη εταιρεία φιλοξενίας. Το Road Trip Planner έχει χτιστεί πάνω στη βραβευμένη εφαρμογή για κινητά Wyndham Hotels & Resorts κι επιτρέπει στους ταξιδιώτες να σχεδιάσουν απρόσκοπτα το επόμενο οδικό τους ταξίδι τους μέσα σε λίγα λεπτά. Οδηγεί σε τεράστια εξοικονόμηση χρόνου σε όφελος του πελάτη. Μειώνει το άγχος του προγραμματισμού του ταξιδιού κάνοντάς το να είναι τόσο ευχάριστο όσο κι ο τελικός προορισμός. Το Road Trip Planner είναι μια σημαντική καινοτομία για τον κλάδο μας, κάνοντας τη θετική ταξιδιωτική εμπειρία παιχνίδι στα δάχτυλα του πελάτη.

Τέλος, πρωταρχικό μας μέλημα ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι το προσωπικό μας – η διατήρηση και η διασφάλιση του ταλέντου. Ο κλάδος της φιλοξενίας βασίζεται σε ανθρώπους που εργάζονται ακούραστα για να καλωσορίσουν τους πελάτες και να προσφέρουν απαράμιλλες εμπειρίες. Στη Wyndham δίνουμε μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη του εργαζομένου και στην ανάπτυξη μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης. Στους εργαζόμενούς μας προσφέρουμε ευκαιρίες για να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον κλάδο, αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους και τους παρέχουμε κίνητρα ανταμοιβής.

Η Wyndham λειτουργεί με βάση την κουλτούρα «Βασίσου σ΄εμένα», η οποία αναγνωρίζει την συνεισφορά του κάθε μέλους της ομάδας, ενθαρρύνοντάς το να αντιδρά θετικά, να δείχνει σεβασμό και να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες στους πελάτες, στους εταίρους και στην ευρύτερη κοινότητά μας. Η Wyndham έχει πάρει πολλές ακόμη πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία μιας τεράστιας δεξαμενής ταλέντου, την οποία διατηρεί και συνεχώς επεκτείνει.

Ζούμε μια συναρπαστική για τον κλάδο μας εποχή κι έχει πρωταρχική σημασία να παραμείνουμε ευέλικτοι, προσαρμοστικοί και πρόθυμοι να μάθουμε από τις προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει καθώς εξελισσόμαστε ατομικά ο καθένας κι η κάθε μια μας και καθώς προσβλέπουμε σε νέες καινοτόμες εποχές.