Μία άμαχη έχασε τη ζωή της από επιδρομή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι τοπικές αρχές.
«Μία γυναίκα 56 ετών σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού», ανέφερε μέσω Telegram ο στρατιωτικός περιφερειάρχης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ. «Τέσσερις κατοικίες, κατάστημα και βοηθητικό κτίσμα υπέστησαν ζημιές. Ξέσπασαν πυρκαγιές σε τοποθεσίες όπου έγιναν πλήγματα», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέλαβαν δράση.
Ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη
Στο μεταξύ, ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη, σημαντικό λιμάνι στην Κριμαία, χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, προκάλεσε προσωρινή διακοπή ρεύματος, όπως ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της. «Ως αποτέλεσμα εχθρικής επίθεσης εναντίον ενεργειακών υποδομών μας, η πόλη στερείται προσωρινά την ηλεκτροδότηση», ανέφερε μέσω Telegram ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ.
Η Ρωσία βομβαρδίζει σχεδόν καθημερινά την Ουκρανία αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη στρατιωτική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, ο πιο πολύνεκρος στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες για να λάβει τέλος η ένοπλη σύρραξη έχουν ουσιαστικά ανασταλεί.
Το Κίεβο από την πλευρά του κλιμακώνει τις δικές του επιδρομές εναντίον της Ρωσίας λέγοντας ότι σκοπός του είναι να μειώσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Μόσχας και τα μέσα χρηματοδότησης του πολέμου, καθώς βάζει στο στόχαστρο κυρίως ρωσικές ενεργειακές υποδομές.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












