Skip to main content

Χρηματιστήριο: Σπάει τα κοντέρ η Titan Cement – Διπλασίασε την αξία της μέσα σε 12 μήνες

Στα 2,5 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας

Όλα τα κοντέρ «σπάει» φέτος η μετοχή της Titan Cement στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα ήδη να καταγράφει ένα ράλι άνω του 45% από τις αρχές του 2024.

Στη σημερινή συνεδρίαση, μάλιστα, ο τίτλος της εισηγμένης έφθασε κάποια στιγμή έως τα 32,2 ευρώ, τα οποία αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό.

Αυτήν την ώρα, βέβαια, η μετοχή ενισχύεται κατά 1,1% και διαμορφώνεται στα 31,5 ευρώ, με τον συνολικό τζίρο να ξεπερνά τα 2,7 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών, τα 945.000 ευρώ αφορούν προσυμφωνημένο πακέτο, το οποίο άλλαξε «χέρια» στην τιμή των 31,5 ευρώ.

Βακάκης: Πώς σε 7 χρόνια πούλησε το 10% της Jumbo

Στα 2,5 δισ. ευρώ η αξία της Titan

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή μεταβολή, η χρηματιστηριακή αξία της Titan Cement φθάνει αισίως στην περιοχή των 2,5 δισ. ευρώ, αποτελώντας τη 14η πολυτιμότερη εισηγμένη στο ταμπλό.

Αυτό σημαίνει ότι η εισηγμένη, μέσα στο τελευταίο 12μηνο, κατάφερε να διπλασιάσει την κεφαλαιοποίησή της, η οποία ακριβώς πριν έναν χρόνο δεν ξεπερνούσε το 1,3 δισ. ευρώ.

Game changer για την πορεία του Ομίλου αποτέλεσαν, αναμφίβολα, τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη του 2023, με την καθαρή κερδοφορία να φθάνει στα 268 εκατ. ευρώ (διπλάσια του 2022).

Μπήτρος: Τα επτά χρόνια… φαγούρας και το φως (;) στην άκρη του τούνελ

Ακολούθησε ένα εξίσου δυνατό α’ τρίμηνο 2024 (κέρδη 52,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,4%), ενώ η απογείωση ήρθε με την πρόθεση της διοίκησης να εισαγάγει την αμερικανική θυγατρική Titan America σε Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Όπως έχει διαμηνύσει η εταιρεία, στόχος είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2025, με την αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) να αφορά έως το 25% των μετοχών της Titan America.

Η επιτυχημένη έκβαση της IPΟ είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στη μητρική, η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται παράλληλα στα Χρηματιστήρια Αθηνών, Βρυξελλών και Παρισιού.

Αυτήν την στιγμή, παρά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά, η μετοχή της Titan Cement παραμένει μια ελκυστική επιλογή για τον επενδυτή, καθώς ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E δεν ξεπερνά το 9x.

Οι τιμές – στόχοι

Σε πρόσφατη ανάλυσή της, η Optima Bank είχε τοποθετήσει τον πήχη για την Titan στα 33,9 ευρώ, ποντάροντας στην αγορά της Αμερικής, αλλά και στο σταθερό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Από την πλευρά της, η Alpha Finance «βλέπει» την τιμή – στόχο της μετοχής στα 35,8 ευρώ, προεξοφλώντας αύξηση των EBITDA κατά 14% ετησίως την περίοδο 2022 – 2026.

Χρηματιστήριο: Οι 16 μετοχές που οδηγούν τη φετινή κούρσα

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)