Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ενισχύθηκε χθες το δολάριο, αγγίζοντας υψηλό 13 μηνών, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed έως τα τέλη του έτους. Την ίδια στιγμή, οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές τεχνολογίας στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας προσέφεραν στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα.
Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε στις 101,54 μονάδες με άνοδο 0,16%, αγγίζοντας μάλιστα προς στιγμή το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Μαΐου του 2025 στις 101,80 μονάδες. Αντίθετα, το ευρώ υποχώρησε 0,13% έναντι του δολαρίου, στο 1,1358. Το δολάριο οδεύει στην πιο παρατεταμένη περίοδο κερδών από την αρχή του μηνός. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον αμερικανικό δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής και ο οποίος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα Πέμπτη.
Η στερλίνα υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στο 1,3139 έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Νοέμβριο. Έναντι του γιεν, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά στο 161,7, εν μέσω φημολογιών για επικείμενη νέα παρέμβαση στην αγορά ξένου συναλλάγματος από τις αρμόδιες ιαπωνικές αρχές, καθώς εάν διασπαστεί το επίπεδο του 161,96, τότε το γιεν θα βουλιάξει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1986.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












