Skip to main content

Το ICS στηρίζει το σχέδιο εκκένωσης του IMO

Αφορά στην εκκένωση περίπου 11.000 ναυτικών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την ανάγκη άμεσης και συντονισμένης εκκένωσης των περίπου 11.000 ναυτικών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή από τα τέλη Φεβρουαρίου υπογράμμισε το International Chamber of Shipping (ICS), με δήλωσή του σε συνέχεια της «Ανακοίνωσης προς τους Ναυτικούς» του Ομάν και του Σχεδίου Εκκένωσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Ο νέος πρόεδρος του ICS, John Denholm, χαρακτήρισε το σχέδιο του IMO ως μια θετική εξέλιξη που μπορεί να συμβάλει στον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, των κρατών της περιοχής και της ναυτιλιακής βιομηχανίας για την αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κρίσιμο ζητούμενο είναι το σχέδιο εκκένωσης να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τους υφιστάμενους μηχανισμούς και όχι ανταγωνιστικά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής αποχώρηση των πλοίων από την περιοχή.

Το ICS διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον IMO και τους εταίρους της ναυτιλιακής κοινότητας, με στόχο την προστασία των ναυτικών και την ασφαλή ναυσιπλοΐα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων για τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.