Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστήριου: Τα υψηλά 24 ετών στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το… «buy the rumor, sell the news»

INTIME

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Στα υψηλά 24ετίας: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000 βρίσκεται η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία χθες ξεπέρασε και το ορόσημο των 15 ευρώ, τερματίζοντας άνω των 15,2 ευρώ. Μάλιστα, η διάσπαση των αντιστάσεων συνοδεύτηκε από ισχυρό τζίρο, ο οποίος έφθασε στα 9,5 εκατ. ευρώ. Στο +15,6% ανέρχεται πλέον η μεταβολή της εταιρείας στο 2024, με τις χρηματιστηριακές να θέτουν τον πήχη σε επίπεδα άνω των 20 ευρώ.

Διόρθωση 6μηνου: Τη μεγαλύτερη διόρθωση από τον περσινό Σεπτέμβριο βίωσε χθες ο τραπεζικός δείκτης, με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να χάνουν σχεδόν 3%. Η αναδίπλωση, φυσικά, θεωρείται και εύλογη και αναμενόμενη, δεδομένου του ράλι στον κλάδο (+16% φέτος και +43% στο 12μηνο). Και μην ξεχνάμε το ρητό… «buy the rumor, sell the news», το οποίο ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση μας.

Ξεπέρασε το 5%: Άνω του 5% ανέρχεται το ποσοστό των ίδιων μετοχών στη ΔΕΗ, με την εισηγμένη να προχωρά από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου στην απόκτηση επιπλέον 153.600 τεμαχίων. Η μέση σταθμισμένη τιμή κυμάνθηκε από 11,71 έως 11,97 ευρώ. Στο ταμπλό, τώρα, παρά τις αγορές από τη διοίκηση, η μετοχή εξακολουθεί να παρουσιάζει μια εικόνα στασιμότητας, παραμένοντας κάτω των 12 ευρώ και μετρώντας απώλειες 1,5% στο τελευταίο 30ήμερο.

Αγοράζει μετοχές: Συνεχίζονται οι υψηλοί ημερήσιοι τζίροι στην Entersoft, με την Olympia Group να αγοράζει μετοχές από τους παλαιούς μετόχους, μετά τη συμφωνία για την απόκτηση του 53,7%. Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στην τιμή των 8 ευρώ, με την Olympia Group να διαθέτει πλέον ποσοστό άνω του 13,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)