Skip to main content

Στους Top 20 Dynamic CEOs της Ευρώπης ο Σπύρος Διβάνης

Ως αναγνώριση του οράματός του για το τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα

Ως ένας από τους Top 20 Dynamic European CEOs για το 2023 διακρίθηκε από το CEO Publication, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Divani Collection Hotels, Σπύρος Διβάνης.

H διάκριση αυτή, έρχεται ως αναγνώριση του οράματός του για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα και του πλούσιου έργου του, που έχει ταυτίσει το brand “Divani” με την εμπειρία premium φιλοξενίας στη χώρα.

Ο Σπύρος Διβάνης είχε ως βασικό μέντορα τον αείμνηστο Αριστοτέλη Διβάνη, πατέρα του και ιδρυτή των Divani Collection Hotels. Κατά τη διάρκεια των σπoυδών για το μεταπτυχιακό του στο Imperial College τη δεκαετία του ’80, αφιέρωσε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του στο να μελετά τα πρότυπα και τις τάσεις της βιομηχανίας φιλοξενίας σε μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα όπως το Λονδίνο. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, εισήγαγε και άρχισε να υλοποιεί καινοτόμες ιδέες, αναβαθμίζοντας τον Όμιλο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της φιλοξενίας υψηλών απαιτήσεων.

Ορόσημα για την πορεία του ομίλου Διβάνη αποτελούν η απόκτηση του ξενοδοχείου Caravel το 1993 και του Divani Apollon Palace & Thalasso το 1998. Με το Divani Caravel ο Όμιλος διπλασίασε το μέγεθός του και μπήκε δυναμικά στον χώρο των συνεδρίων και μεγάλων εταιρικών εκδηλώσεων. Με το Divani Apollon Palace & Thalasso επέκτεινε την παρουσία του στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, προσφέροντας ένα ανώτερο προϊόν που συνδυάζει την πολυτελή διαμονή, τις υπηρεσίες ευεξίας αλλά ταυτόχρονα και τη δυνατότητα εταιρικών εκδηλώσεων δίπλα στη θάλασσα.

Κατέχοντας 4 ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών (Divani Caravel, Divani Apollon Palace & Thalasso, Divani Apollon Suites, Divani Palace Acropolis), δύο εκ των οποίων με πολύ μεγάλες δυνατότητες φιλοξενίας εταιρικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο Όμιλο στην Αθήνα σε πλήθος δωματίων αλλά και χώρων εκδηλώσεων σε προνομιακές τοποθεσίες.

Εφαρμόζοντας στρατηγικά ένα διαχρονικό πλάνο επενδύσεων, τα ξενοδοχεία του Ομίλου Διβάνη συνεχίζουν να βελτιώνουν διαρκώς την εμπειρία πελάτη.

Ο Όμιλος Διβάνη (Divani Collection Hotels) διανύει πλέον την 7η δεκαετία του και ακμάζει, ακολουθώντας το εξαιρετικό παράδειγμα που έθεσε ο ιδρυτής του, Αριστοτέλης Διβάνης, αυξάνοντας τη δύναμή του με τη δεύτερη γενιά και μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες και το όραμα του στην τρίτη.

Όπως δήλωσε ο Σπύρος Διβάνης, «πιστοί στο όραμά της εταιρείας και, αντλώντας δύναμη από την 65ετή ηγετική πορεία μας, δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων μας και να τις προσαρμόζουμε στις ανάγκες του κοινού που ολοένα εξελίσσονται, με στόχο να προσφέρουμε με συνέπεια, μία μοναδική, σύγχρονη και ανώτερη εμπειρία φιλοξενίας 360ο».