Skip to main content

Οι «Ημέρες Καριέρας» έχουν αγκαλιαστεί από την κοινωνία

Οι προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις «Ημέρες Καριέρας» μέχρι σήμερα είναι πάνω από 5.000

Τoυ Βασίλη Γεωργιάδη, Α΄ υποδιοικητή της ΔΥΠΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) βρίσκεται σε διαρκή δυναμική τροχιά, στοχεύοντας στην παροχή ακόμη πιο αποτελεσματικών υπηρεσιών προς τους πολίτες που αναζητούν εργασία, καθώς και προς τις επιχειρήσεις οι οποίες ψάχνουν το κατάλληλο για τις ανάγκες τους προσωπικό.

ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ σύγχρονα «εργαλεία» της ΔΥΠΑ προς την κατεύθυνση αυτή είναι οι «Ημέρες Καριέρας». Οι εκδηλώσεις αυτές, που ήδη αποτελούν θεσμό, έχουν αγκαλιαστεί από το ξεκίνημά τους, πριν από τρία χρόνια, από όλες τις τοπικές κοινωνίες στη χώρα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός συμμετοχών των εταιρειών, της προσέλευσης του κόσμου και των προσφερόμενων θέσεων εργασίας, καθώς και των προσλήψεων, που ξεπερνούν τις 5.000 έως σήμερα.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ το γεγονός ότι στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ οι άνεργοι αλλά και όσες, όσοι αναζητούν μια καλύτερη δουλειά -ή ακόμα και μια διαφορετική επαγγελματική ευκαιρία- έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών, να ενημερωθούν για το εύρος των διαθέσιμων θέσεων, τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης που παρέχει η κάθε εταιρεία και τις ειδικότητες που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τις επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις, να συγκεντρώσουν πλήθος βιογραφικών από τους υποψηφίους και να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν σημαντικό αριθμό ενδιαφερομένων.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική η «25η Ημέρα Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, η
οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με δωρεάν είσοδο για όλους).

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν περισσότερες από 120 επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν να καλύψουν πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας, μέσα από ένα μεγάλο εύρος ειδικοτήτων και από όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το βιογραφικό τους και να συνομιλήσουν απευθείας, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, με εκπροσώπους επιχειρήσεων οι οποίες επιθυμούν να κάνουν προσλήψεις.

ΜΕΤΑΞΥ άλλων, οι ειδικότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις είναι οι εξής: ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, μηχανικοί αυτοματισμού, υπεύθυνοι ποιοτικού ελέγχου, τεχνολόγοι τροφίμων, research scientists, project managers, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί – αυτοματιστές, μηχανικοί σχεδιασμού προϊόντων, μηχανοτεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, ηλεκτροσυγκολλητές, υδραυλικοί, ψυκτικοί, εργοδηγοί, υπάλληλοι αποθήκης, εργάτες παραγωγής, αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες, οδηγοί, σύμβουλοι πωλήσεων, visual merchandisers, στελέχη μάρκετινγκ (social media and web), γραφίστες, υπάλληλοι γραφείου, αισθητικοί, επαγγελματίες υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, πλήρωμα ασθενοφόρου), ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, λογιστές και βοηθοί λογιστών, υπάλληλοι τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης πελατών, υπάλληλοι καθαριότητας, προσωπικό ασφαλείας και ειδικότητες σε όλο το φάσμα της κοινωνίας της πληροφορίας (ΙΤ) και του τουρισμού.

ΕΠΙΣΗΣ, θέλω να τονίσω ότι όσες και όσοι επισκεφτούν τις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής, από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ, για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού, για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης, για τα βήματα δημιουργίας επιτυχημένης επιχειρηματικής ιδέας και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων για την αναζήτηση εργασίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ σε ειδικό χώρο (info corner).

Η ΜΕΜΜΕ αναλαμβάνει δράσεις επιλογής προσωπικού με την εφαρμογή σχεδίων προεπιλογής και βασικό στόχο την τοποθέτηση, μέσω μιας tailor-made διαδικασίας διαμεσολάβησης για κάθε επιχείρηση άνω των 50 εργαζομένων.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, η ΜΕΜΜΕ πραγματοποιεί αναλυτική καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις από εξειδικευμένο σύμβουλο, διερεύνηση κατάλληλων υποψηφίων μέσω του δικτύου της περιοχής ενδιαφέροντος και προεπιλογή υποψηφίων μέσω διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων από εξειδικευμένους συμβούλους. Επίσης, η Μονάδα παρέχει συνεχή ενημέρωση – feed back – αποστολή των προεπιλεγμένων βιογραφικών στην επιχείρηση και συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα ΗR των επιχειρήσεων και παρακολούθηση των τελικών επιλογών και των τοποθετήσεων, με αξιολόγηση / απολογισμό της διαδικασίας.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ λοιπόν και την «25η Ημέρα Καριέρας», στη Θεσσαλονίκη, είναι σαφές ότι η ΔΥΠΑ -μέσα από ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων και αποτελεσματικών δράσεων- συνεχίζει να επενδύει στην παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο, με στόχο να συνεχίσει να δίνει πραγματικές ευκαιρίες ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας, σε όσες και όσους αναζητούν απασχόληση.