Skip to main content

Στ. Αγγελούδης: Θεσσαλονίκη χωρίς κομματική εκμετάλλευση

Η πόλη μας έχει άλλες προτεραιότητες, άλλες ανάγκες

Του Στέλιου Αγγελούδη, υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη»

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ πριν από εννιά μήνες την προσπάθεια για να διεκδικήσουμε την επιστροφή της πόλης στην κανονικότητα και την αποκατάσταση της καθημερινότητας των πολιτών, είχα καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να επιτρέψω ποτέ και σε κανέναν να νοθεύσει και να καπηλευτεί την ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική και υπερκομματική μας πρωτοβουλία.

ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΟΥ για μια Θεσσαλονίκη αλλιώς, για μια Θεσσαλονίκη ανθρώπινη, φιλική, λειτουργική, καθαρή, ασφαλή, ανταποκρίθηκαν συνδημότες μας με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Ο κάθε ένας και η κάθε μία από τα άξια στελέχη της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» φέρουν το δικό τους διακριτό πολιτικό στίγμα. Όλοι, όμως, εμείς, που μας ορίζει η Θεσσαλονίκη και οι αυξημένες ανάγκες της, δεσμευτήκαμε πως το καλό της πόλης επιβάλλει συνεργασίες και υπερβάσεις.

ΣΕΒΟΜΑΙ και τιμώ όλα τα κόμματα, θέλω την πραγματική υποστήριξή τους την επόμενη μέρα, όταν από την 1η Ιανουαρίου κληθούμε, εάν μας εμπιστευτούν οι πολίτες, να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της πόλης που χρονίζουν. Την πορεία ευθύνης που χαράξαμε μέχρι σήμερα θα συνεχίσουμε να την ακολουθούμε απαρέγκλιτα. Το δικαίωμά μας να διεκδικούμε για τη Θεσσαλονίκη, χωρίς κάθε είδους εξαρτήσεις, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης, δεν το απεμπολούμε. Ένα είναι το χρίσμα που ζητήσαμε και αυτό θα λάβουμε – το χρίσμα των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Η πόλη μας έχει άλλες προτεραιότητες, άλλες ανάγκες, δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση.

ΕΜΕΙΣ κοιτάμε την επόμενη μέρα και το πώς θα κερδίσουμε όλοι μαζί ένα πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο αύριο. Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά, ψηφίζουμε αυτούς που μπορούν να είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, αυτούς που μπορούν να δώσουν λύσεις, αυτούς που είναι έτοιμοι να απαντήσουν με απτό έργο, με λίγα λόγια και πολλή δουλειά στις πολλές και χρονίζουσες προκλήσεις της πόλης: Στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό, στην καταστρατήγηση του δημόσιου χώρου, στον δραστικό περιορισμό του πρασίνου.

ΟΡΑΜΑ μας είναι μια Θεσσαλονίκη που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μια πόλη της εξωστρέφειας, των ανοιχτών οριζόντων, προσβάσιμη, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Μια πρωτεύουσα πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού, μια περιφερειακή μητρόπολη πόλος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Μια πόλη που αξίζει να ζεις, που παύει να έχει γυρισμένη την πλάτη της στη θάλασσα και κερδίζει το στοίχημα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ που διεκδικεί με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα. Μια πόλη ανθεκτική, που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας κλιματικής πραγματικότητας. Μια πόλη που δίνει βήμα στους ενεργούς πολίτες, στις συλλογικότητες, στους εθελοντές και στηρίζει στην πράξη το έργο τους. Η πόλη μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Γιατί η πόλη μας είναι η ζωή μας. Και η ζωή μας δεν αντέχει άλλα πέντε χαμένα χρόνια.