Skip to main content

NASA: Θα στείλουμε το όνομά σας μέσα σε διαστημικό μπουκάλι στο Δία

πηγή φωτό NASA

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε την καμπάνια «Μήνυμα σε μπουκάλι» για την αποστολή Europa Clipper.

H NASA καλεί τους φίλους του Διαστήματος να συμμετάσχουν στην αποστολή Europa Clipper το διαστημικό σκάφος της οποίας θα ξεκινήσει το ταξίδι του το 2024 με προορισμό την Ευρώπη, το παγωμένο φεγγάρι του Δία που έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτει ένα υπόγειο ωκεανό και αποτελεί έναν από τους κόσμους του ηλιακού μας συστήματος που είναι υποψήφιος να διαθέτει ζωή έστω και σε μικροβιακό επίπεδο.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία με την καμπάνια  «Μήνυμα σε μπουκάλι» ζητά από τους φίλους του Διαστήματος να υπογράψουν ένα ποίημα που έγραψε η διακεκριμένη Αμερικανίδα ποιήτρια Άντα Λάιμον για την αποστολή Europa Clipper. Το ποίημα μαζί με τα ονόματα όσων το υπογράψουν στην ιστοσελίδα της καμπάνιας θα εμφυτευθούν σε ένα τσιπ που θα τοποθετηθεί στο σκάφος της αποστολής. Το ποίημα που θα τοποθετηθεί στο τσιπ έχει τίτλο «In Praise of Mystery: A Poem for Europa» (Η Εξύμνηση του Μυστηρίου: Ένα Ποίημα για την Ευρώπη σε ελεύθερη μετάφραση).

Η ιστοσελίδα δίνει επίσης τη δυνατότητα  συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό αναμνηστικό που θα αντιστοιχεί σε μια απεικόνιση του ονόματός τους σε ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι. Επίσης οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνούν την καμπάνια  μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #SendYourName.

«Το «Μήνυμα σε ένα μπουκάλι» είναι η τέλεια σύγκλιση της επιστήμης, της τέχνης και της τεχνολογίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε με τον κόσμο την ευκαιρία να γίνουμε μέρος του ταξιδιού του Europa Clipper. Απλώς μου αρέσει η σκέψη ότι τα ονόματά μας θα ταξιδεύουν στο ηλιακό μας σύστημα πάνω στο διαστημόπλοιο ανθεκτικό στην ακτινοβολία που προσπαθεί να ξεκλειδώσει τα μυστικά του παγωμένου φεγγαριού του Δία» δήλωσε ο Νίκολα Φοξ, στέλεχος της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA.

Η καμπάνια «Message in a Bottle» είναι παρόμοια με αντίστοιχες που έχει οργανώσει με επιτυχία η NASA στο παρελθόν οι οποίες επέτρεψαν σε εκατομμύρια ανθρώπους να στείλουν τα ονόματά τους, μηνύματα ή ακόμη και προσωπικά αντικείμενα σε διαστημόπλοια που έχουν ταξιδέψει ηλιακό μας σύστημα.

Naftemporiki.gr