Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Τρίπολη - Ζημιές σε καλλιέργειες

Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 23:46
UPD:10/05/2015 16:22
arcadiaportal.gr
A- A A+

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα την Τρίπολη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες στο οροπέδιο της Μαντινείας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή, για 40 λεπτά, χαλάζι σε μέγεθος αμύγδαλου έπεφτε ακατάπαυστα, ενώ άσπρισαν τα πάντα σα να έχει χιονίσει.

Το χαλάζι με την ένταση που έπεφτε προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον κάμπο, κυρίως στην περιοχή της δυτικής Τεγέας, όπου επλήγησαν καλλιέργειες κερασιάς και αχλαδιάς. Επίσης, έχουν υποστεί ζημιά και καλλιέργειες μηλιάς, ενώ οι αγρότες φοβόνται και για τις πατάτες ότι μπορεί να σαπίσει ο σπόρος που έχουν φυτέψει.

ARCADIAPORTAL

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Διαβεβαίωσαν τους πληγέντες ότι θα γίνει αναγγελία ζημιάς και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα η υποβολή των δηλώσεων, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, τον ενημέρωσε και του ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες εκτιμήσεων από τους γεωπόνους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή