Skip to main content

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΡΧΕΙΟΥ

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 πλοία αναχωρούν για Αργοσαρωνικό, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο

Αυξημένη αναμένεται και σήμερα η κίνηση των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διευκόλυνσή τους.

Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα, καλό είναι να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω κυκλοφοριακού φόρτου.

Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά οχημάτων με εναλλακτικό καύσιμο στα πλοία της ακτοπλοΐας εφαρμόζεται φέτος η επικαιροποιημένη εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας, που ορίζει ότι το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι’ αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 21 δρομολόγια, ενώ ταξίδεψαν για κάποιο νησί του Αιγαίου συνολικά 27.263 επιβάτες με 4.275 οχήματα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 38 απόπλοι, με ενώ αναχώρησαν 11.314 επιβάτες με 1.433 οχήματα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι, ενώ αναχώρησαν 11.941 επιβάτες με 2.767 οχήματα και από το λιμάνι του Λαυρίου 10 αναχωρήσεις πλοίων με 3.271 επιβάτες και 1.105 οχήματα.

Στο μεταξύ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κρήτη ΙΙ», που κατέπλευσε χθες τα μεσάνυχτα με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά από το Ηράκλειο μετά από βλάβη σε μια από τις ηλεκτρομηχανές του, θα αντικατασταθεί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κίσσαμος». Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα στις 10 το πρωί έχουν ενημερωθεί με sms από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος – Η Τροχαία επί ποδός