Οι διπλωματικές και επαναστατικές πτυχές του Ελευθερίου Βενιζέλου

Επετειακή έκθεση στη Βουλή των Ελλήνων
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 11:15

Μοναδική φωτογραφία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τους ηγέτες και τις αντιπροσωπείες των βαλκανικών κρατών κατά την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, 1913, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

A- A A+

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση, με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης και ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του».

Αφιέρωμα του περιοδικού Time στον Ελευθέριο Βενιζέλο, 18 Φεβρουαρίου 1924.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Χρήστος Ε. Μαρκογιαννάκης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων, σήμερα, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου, συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση εστιάζει σε δύο πτυχές της δράσης του Ελευθερίου Βενιζέλου: την επανάσταση και τη διπλωματία, οι οποίες παρουσιάζονται μέσα από αντικείμενα και έργα από τις συλλογές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Έργα τέχνης, μουσειακά αντικείμενα, φωτογραφίες, έντυπα και επιστολικά δελτάρια της εποχής, μαζί με ευσύνοπτα κείμενα, παρουσιάζουν την πορεία και τους αγώνες του Ελευθερίου Βενιζέλου, από τα βουνά της επαναστατημένης Κρήτης, στα τέλη του 19ου αιώνα, μέχρι την Ευρώπη του Μεσοπολέμου.

Η ελληνική αντιπροσωπεία στη Συνδιάσκεψη της Λωζάννης. Καθιστοί εικονίζονται (από αριστερά) οι  Δημήτριος Κακλαμάνος, Ελευθέριος Βενιζέλος, Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, Αλέξανδρος Μαζαράκης, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Πληροφορίες
Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων: λεωφ. Αμαλίας 22 - Αθήνα, τηλ.: 210 3692412, 210 3692292 (καθημερινά: 9:00 - 16:00). Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινές: 11.00 - 14.00 και 18.00 - 20.00, Σαββατοκύριακα: 11.00 - 14.00.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή