ΓΣΕΕ: Ζητεί προγράμματα για να σωθούν θέσεις εργασίας

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 17:15
UPD:17:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Προγράμματα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, πριν οι εργαζόμενοι περάσουν στην ανεργία, ζήτησε, μεταξύ άλλων, στη πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι είναι αναγκαία η παρουσία των κοινωνικών φορέων, των εργοδοτών και των εργαζομένων, στην υλοποίηση και το σχεδιασμό των προγραμμάτων που αφορούν το νέο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και ο έλεγχος των προγραμμάτων.

Ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε, ότι τα προγράμματα αυτά δεν καταπολεμούν την ανεργία, όμως ανακουφίζουν τους ανέργους και «δημιουργούν κοινωνικά αμορτισέρ».

Ζήτησε επίσης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μακροχρονίως ανέργων, ώστε να μπορούν να εργασθούν σε εποχικές εργασίες χωρίς να χάνουν τα πλεονεκτήματά τους και να θεσμοθετηθεί η κοινωφελής εργασία με ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε τέλος ότι στη συνεδρίαση έθεσε και το θέμα της ρύθμισης των δανείων της Εργατικής Κατοικίας λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση, ότι είναι ήδη έτοιμη η σχετική διάταξη και θα προωθηθεί στη Βουλή.

Την αντίθεσή του με την εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης εξέφρασε με ανακοίνωση του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί «κυβέρνηση και ΓΣΕΕ», ότι «αντί για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, και την επέκτασή του σε όλους τους ανέργους, και μαζικών προσλήψεων» σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία, «συμφώνησαν να ενισχύσουν τα προγράμματα επιδοτούμενης φτηνής έως τσάμπα εργασίας στις πολυεθνικές και στους μεγαλοκαπιταλιστές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή