Στ. Θεοδωράκης: «Έτοιμος» για συνεργασία και με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 12:33
UPD:13:11

Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα τηλεοπτικά πάνελ, ο Σταύρος Θεοδωράκης (φωτ. αρχείου) είπε πως «τη βρώμα, το λάθος ή τη βια δεν την κρύβεις από τους τηλεθεατές».

A- A A+

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί κυβερνητικά με όποιο κόμμα έρθουν σε συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου για τη χώρα, επανέλαβε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα, στη βάση ενός σχεδίου για τη χώρα», δήλωσε μιλώντας στο Real FM.

Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για έλλειψη θέσεων, είπε πως όλες θα δοθούν πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Ο Σαμαράς έγινε Πρωθυπουργός με τα Ζάππεια, ο Παπανδρέου έγινε με το λεφτά υπάρχουν και ο Τσίπρας θέλει να γίνει πρωθυπουργός με τη δήλωση θα σκίσω το μνημόνιο και θα ναι μέρα μεσημέρι», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το μνημόνιο δε σκίζεται. Είναι μια σειρά από νόμοι», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης και ξεκαθάρισε πως θέση του κόμματός του, είναι «ευρώ πάσει θυσία».

Για τη Χρυσή Αυγή

Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα τηλεοπτικά πάνελ, είπε πως «τη βρώμα, το λάθος ή τη βια δεν την κρύβεις από τους τηλεθεατές».

Θύμισε πως ο ίδιος είχε παρουσιάσει εκπομπή για το θέμα της Χρυσής Αυγής και απαντώντας στους επικριτές του, τόνισε πως οι δημοσιογράφος «μιλά και με το διάβολο» και αυτό που θα πρέπει να κρίνει ο ακροατής είναι τα ερωτήματα που θέτει.

Ο κ. Θεοδωράκης, είπε επίσης πως πρέπει οι  πολιτικοί να μην παρεμβαίνουν στο έργο των δικαστικών αρχών λέγοντας πως «δεν θα αποφασίσει το πολιτικό σύστημα για το αν θα είναι στη βουλή ή όχι η Χρυσή Αυγή»

«Οι δικαστές, τα δικαστικά, οι πολιτικοί, τα πολιτικά και οι δημοσιογράφοι τις ερωτήσεις αν έχουν να τις κάνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον κατώτατο μισθό

Ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτημα ακροατή της εκπομπής, είπε πως και βέβαια δε θα ζούσε με 500 ευρώ, «ούτε και με τα 700». Είπε πως η λύση στο πρόβλημα είναι μια «δουλειές, δουλειές, δουλείες, για να υπάρχουν περιθώρια επιλογής».

Για τη μετανάστευση

Ο κ. Θεοδωράκης, είπε πως θέση του ποταμιού είναι πως η Ελλάδα πρέπει να έχει σύνορα κλειστά ενώ χαρακτήρισε «ανοησία» τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ «να φύγει» η ΦΡΟΝΤΕΞ από τη χώρα. Πρόσθεσε επίσης, πως είναι ντροπή το γεγονός πως δεν έχει δοθεί υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών που ζουν και πάνε σχολείο στη χώρα μας και χαρακτήρισε «λάθος» την κατάργηση της συμμετοχής των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία

Δεν υποστήριξα καμία επέμβαση, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο ακροατή, ενώ διευκρίνισε πως εκείνο το οποίο είχε δηλώσει είναι ότι δε δέχεται να κλείνουν τα μάτια οι ευρωπαίοι σε μια σφαγή η οποία αποδείχθηκε.

Για τις Σκουριές

Δήλωσε πως χρειάζεται εθνική πολιτική για την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Διερωτήθηκε μάλιστα τι θα συμβεί «αν βγουν στο δρόμο και πουν δε θέλουμε τα εργοστάσια», οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας και της Κοζάνης.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή