Β. Κεγκέρογλου: Η Χρυσή Αυγή εμπαίζει τους οπαδούς της

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 08:22
UPD:15:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

A- A A+

«Η Χρυσή Αυγή πολιτικά εμπαίζει τους οπαδούς της όταν τους καθοδηγεί σε βίαιες ενέργειες εναντίον των Γιατρών του Κόσμου», σχολίασε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου αναφορικά με την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος υπήρξε προμηθευτής της Οργάνωσης.

Σε δηλώσεις του στο Μega, o κ. Κεγκέρογλου γνωστοποίησε μάλιστα πως στο τιμολόγιο της επιχείρησης του κ. Παναγιώταρου αναγραφόταν πως τα υλικά προορίζονταν για τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο.

«Αυτός που λέει ιδεολογικά στους οπαδούς του ότι είναι εναντίον των μεταναστών πώς κερδίζει από τους μετανάστες», διερωτήθηκε.

Για το ίδιο ζήτημα μίλησε στο Μega και ο γενικός γραματέας των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, ο οποίος εξήγησε ότι η επίμαχη παραγγελία έγινε το 2012 για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Έπρεπε να πάρουμε προσφορές από διαφορετικές εταιρείες. Δεν γνώριζε κανείς από μας ότι (η επιχείρηση, που ονομάζεται "Φάλαγγα") ανήκε στον συγκεκριμένο άνθρωπο», είπε ο κ. Κανάκης και διευκρίνισε πως η Οργάνωση αποδέχθηκε την προσφορά, καθώς ήταν η φθηνότερη.

Όπως είπε, «ήταν προφανές λάθος η επιλογή μας, αλλά δεν το ξέραμε».

Πάντως, ο κ. Κανάκης ξεκαθάρισε πως οι Γιατροί του Κόσμου δεν νομιμοποιούνται να αποκλείσουν κανέναν και σημείωσε πως ιατρική βοήθεια παρέχεται από την οργάνωση σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη πως ο κ. Παναγιώταρος υπήρξε προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου έγινε από τον κ. Κεγκέρογλου μία μέρα μετά την παρέλαση «τάγματος» της Χρυσής Αυγής έξω από το πολυϊατρείο της Οργάνωσης στο Πέραμα.

Την Πέμπτη υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής διαδήλωσαν και φώναξαν συνθήματα κατά των μεταναστών, όταν μέσα στο πολυϊατρείο βρίσκονταν περίπου 50 μετανάστες, εκ των οποίων τα περισσότερα παιδιά.

Σύμφωνα με τον γ.γ. της Οργάνωσης, στη διάρκεια της διαδήλωσης οι υπεύθυνοι έκλεισαν τις πόρτες και τα παράθυρα του κτηρίου, καθώς τα παιδιά φοβήθηκαν.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή