Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ: Πανελλήνια 24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:48
UPD:13:50
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Είναι η ώρα να αφυπνιστούμε, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πώληση του ΑΔΜΗΕ, της Μικρής ΔΕΗ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ.

A- A A+

Την απόφασή της να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου ανακοίνωσε η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της, βιώνει τις πολιτικές των μνημονίων που οδήγησαν στην φτωχοποίηση, στην ανεργία, στα λουκέτα και στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι ένας πραγματικός οδοστρωτήρας των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων στη χώρα μας και δεν έχει σκοπό να σταματήσει αυτή την ολέθρια τακτική της, εάν κάποιος δεν της βάλει φρένο».

Οι μόνοι που μπορούν να τo κάνουν αυτό είναι οι εργαζόμενοι, μέσα από μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αφανιστεί το όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει, στο όνομα της επίπλαστης «τροϊκανής ανάπτυξης».

Είναι η ώρα να αφυπνιστούμε, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πώληση του ΑΔΜΗΕ, της Μικρής ΔΕΗ, όπου το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς και νέες περικοπές στα εισοδήματά μας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Τα σχέδια τους για το ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι σε εξέλιξη. Το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας έχει ξεκινήσει.

Οι εργαζόμενοι μαζικά μπορούν να ακυρώσουν τον σχεδιασμό τους. Να υπερασπιστούν την δημόσια περιουσία, τα κοινωνικά αγαθά, τα συνταγματικά δικαιώματα τους».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή