Ινδία: Πανικός σε πόλη 3,5 εκατ. κατοίκων λόγω μιας ελεύθερης λεοπάρδαλης

Την κυνηγούν στρατός, αστυνομία και ειδικοί στην άγρια φύση
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 17:49
UPD:17:53
SHUTTERSTOCK

Οι αρχές συνέστησαν το κλείσιμο των αγορών στην πόλη, η οποία αριθμεί 3,5 εκατομμύρια κατοίκους, μέχρι η λεοπάρδαλη, η οποία μέχρι στιγμής έχει τραυματίσει έξι ανθρώπους, να αιχμαλωτιστεί (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Μια λεοπάρδαλη έσπειρε τον πανικό σε πόλη της βόρειας Ινδίας, όταν εισήλθε κατά σειρά σε νοσοκομείο, κινηματογράφο και συγκρότημα κατοικιών, πριν ξεφύγει και χαθεί από τα μάτια των διωκτών της, τη Δευτέρα.

Οι αρχές έκλεισαν σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Μεερούτ, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ινδίας, όταν ανακαλύφθηκε ότι η λεοπάρδαλη έκοβε… βόλτες στους δρόμους της πόλης ανενόχλητη, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπίσουμε τη λεοπάρδαλη. Έχουμε εξαπολύσει μαζικό κυνηγητό για το ζώο», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής δικαιοσύνης.

Το αιλουροειδές ανακαλύφθηκε μέσα σε άδεια πτέρυγα στρατιωτικού νοσοκομείου την Κυριακή, με ειδικούς στα άγρια ζώα να καταφθάνουν και να στοχεύουν τη λεοπάρδαλη με ειδικά υπνωτικά βέλη.

HEADLINES TODAY

Ωστόσο το ζώο έσπασε τα σιδερένια κάγκελα και κατάφερε να δραπετεύσει.

Στη συνέχεια κατέφυγε σε κτήριο το οποίο στεγάζει έναν κινηματογράφο, ενώ ακολούθως αναζήτησε καταφύγιο σε μία πολυκατοικία. Από εκεί χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι αρχές συνέστησαν το κλείσιμο των αγορών στην πόλη, η οποία αριθμεί 3,5 εκατομμύρια κατοίκους, μέχρι η λεοπάρδαλη, η οποία μέχρι στιγμής έχει τραυματίσει έξι ανθρώπους, να αιχμαλωτιστεί.

Τις προσπάθειες αστυνομικών, στρατιωτών και ειδικών στην άγρια φύση εμποδίζουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι αναζητούν ευκαιρία να δουν από κοντά το σπάνια εμφανιζόμενο σε αστικό ιστό θηλαστικό.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή