Τις καταγγελίες της ΟΛΜΕ για χιλιάδες κενά στα σχολεία διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 23:12
UPD:23:49
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για συντηρητικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι είναι συντηρητικό αν πρόοδος ήταν η κατάργηση της αξιολόγησης, των δημόσιων προτύπων σχολείων, της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και του μαθήματος της Αγωγής του Πολίτη.

A- A A+

Τις καταγγελίες της ΟΛΜΕ για χιλιάδες κενά στα σχολεία διέψευσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στο Β' Θερινό Τμήμα για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το νομοσχέδιο ψηφίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το καταψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη.

«Οι συνδικαλιστές ανακάλυψαν ότι υπάρχουν ήδη χιλιάδες κενά στα σχολεία. Πώς ανακάλυψαν οι συνδικαλιστές τα χιλιάδες κενά; Ακόμα δεν άνοιξαν τα σχολεία. Τι αξιοπιστία έχει αυτή η καταγγελία;», είπε ο υπουργός Παιδείας και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ρώτησε: «Δεν σας προβληματίζει ότι το σύστημα δεν εξυπηρετεί την παιδεία, τους μαθητές, τις οικογένειες, είναι κοστοβόρο και δεν τολμάμε να το αλλάξουμε;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι το νομοσχέδιο διαπνέεται από «ταξική και αριστοκρατική λογική» και αποκλείει τα φτωχά παιδιά από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για συντηρητικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι είναι συντηρητικό αν πρόοδος ήταν η κατάργηση της αξιολόγησης, των δημόσιων προτύπων σχολείων, της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και του μαθήματος της Αγωγής του Πολίτη.

Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Αύξηση κατά δύο των ωρών διδασκαλίας, από έξι σε οκτώ την εβδομάδα, των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ εφόσον αυτό κρίνεται σκόπιμο από τα τμήματά τους και η δυνατότητα σε δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%, είναι μερικές από τις βασικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο με βάση τις 51 τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοστεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων», από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των θεμάτων, να γίνεται η κλήρωση ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, θα διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14. Κάποιες αλλαγές τέλος προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο.

Το νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ΟΛΜΕ οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, ενώ σε συλλαλητήριο μπροστά από το κτήριο της Βουλής καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή