Υπόθεση ελληνοποίησης βουλγαρικού ηλιελαίου ερευνά το ΣΔΟΕ

Συνεχείς έλεγχοι στην αγορά
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 16:14
UPD:16:27
EUROKINISSI
A- A A+

Υπόθεση ελληνοποιήσης βουλγαρικού ηλιελαίου, που, όπως κάνει γνωστό το ΥΠΟΙΚ, φέρει τα εμπορικά σήματα επτά ελληνικών επιχειρήσεων ερευνά το ΣΔΟΕ.

Το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος προβαίνει σε ελέγχους εν όψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των προϊόντων για διάθεση στην κατανάλωση, η προέλευση αμνοεριφίων για αποφυγή κερδοσκοπίας και οι συνθήκες διατήρησης, διάθεσης και διακίνησης.

Μάλιστα έχουν συσταθεί κοινά συνεργεία, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, με το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΦΕΤ, την Επιθεώρηση Υγείας και τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής.

Γίνονται επισκέψεις στα σφαγεία, ελέγχονται φορτηγά ψυγεία μεταφοράς κρεάτων και αλιευμάτων και έχουν κληθεί οι εισαγωγείς ζώντων ζώων να ενημερώνουν υποχρεωτικά για τις εισαγωγές.

Από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως και την Δευτέρα 29 Απριλίου έχουν πραγματοποιηθεί 406 έλεγχοι διακίνησης και έχουν ελεγχθεί 64 συνολικά επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εμπορία και συντήρηση τροφίμων.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η παραβατικότητα στη διακίνηση ανέρχεται στο 10% και όσον αφορά τις επιχειρήσεις στο 36%.

Ειδικότερα στους ελέγχους διακίνησης:

·         Στην Πάτρα αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας από Φορτηγό, γιατί μετέφερε κάρβουνα χωρίς στοιχεία προέλευσης,

·         Στα Σφαγεία Αιτωλικού αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας από Φορτηγό, γιατί μετέφερε νωπά κρέατα χωρίς στοιχεία προέλευσης και διακίνησης,

·         Στις περιοχές Θεσσαλονίκης και Κιλκίς ελέχθησαν φορτία  ζωντανών αμνοεριφίων ως προς την προέλευση ,

·         Το ΣΔΟΕ ερευνά υπόθεση Ελληνοποίησης Βουλγαρικού ηλιελαίου, 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και μεγαλύτερη συχνότητα τις επόμενες ημέρες στις Κεντρικές Αγορές και Ιχθυόσκαλες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και των λοιπών μεγάλων πόλεων, στα κέντρα διασκέδασης και τους παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή