ΗΠΑ: Μαθητές δημοτικού αποσυνδέουν την τάξη τους από το δίκτυο ηλεκτροδότησης

Με τη βοήθεια του Kickstarter
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 16:45
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Στην ιστοσελίδα χρηματοδότησης Kickstarter στράφηκαν οι μαθητές της Δ' Δημοτικού σε ένα αμερικανικό σχολείο. Στόχος τους, να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ κάνοντας την αίθουσά τους ενεργειακά αυτόνομη.

«Θέλουμε η αίθουσα διδασκαλίας μας να τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια, προκειμένου να εξοικονομήσουμε φυσικούς πόρους και να περιορίσουμε τη ρύπανση», ανέφεραν οι μικροί μαθητές στη σελίδα της εκστρατείας τους. Μέσα σε ελάχιστες μέρες, όχι απλώς συγκέντρωσαν τα 800 δολάρια που ζητούσαν για την εγκατάσταση των πάνελ, αλλά μάζεψαν συνολικά 5.817 δολάρια.

Με τη βοήθεια του δασκάλου τους, τα παιδιά διερεύνησαν αρχικά πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει ολόκληρο το σχολείο. Στη συνέχεια, υπολόγισαν πόσα πάνελ θα χρειάζονταν για να τροφοδοτήσουν την τάξη τους.

Έχοντας συγκεντρώσει πολύ περισσότερα χρήματα απ' όσα τους χρειάζονταν, σκοπεύουν να αγοράσουν ακόμη μεγαλύτερα πάνελ, που θα μπορούσαν να διοχετεύουν ενέργεια και στο υπόλοιπο σχολείο, αλλά και στην κοινότητα του Ντάραμ, στη Βόρεια Καρολίνα. Θέλουν επίσης να προμηθευτούν μικρές ανεμογεννήτριες, με τις οποίες θα δείξουν και στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου τους τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα όνειρά τους όμως δεν σταματούν εδώ. «Πιστεύουμε στον ήλιο και θα θέλαμε να αντλήσουμε αρκετά χρήματα για την αίθουσά μας, ώστε να μη χρειάζεται να καταναλώνουμε ηλεκτρική ενέργεια από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής», έγραφαν στο Kickstarter. «Θα μάθουμε επίσης να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκές συστοιχίες ώστε, με βοήθεια, να αποσυνδέσουμε την αίθουσά μας από το δίκτυο. Μας ενθουσιάζει η προοπτική να διδάξουμε άλλους στο σχολείο μας και στην κοινότητά μας για την ηλιακή ενέργεια».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή