ΥΠΟΙΚ: Διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους της Λαϊκής

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 11:41
UPD:11:52
NAFTEMPORIKI.GR

Εργαζόμενοι της Λαϊκής τράπεζας έξω από το υπ. Οικονομικών.

A- A A+

Διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους έλαβαν οι εργαζόμενοι της Λαϊκής Τράπεζας που συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του Γ. Στουρνάρα, κ. Σπέντζο και του επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν από την πλευρά του ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώσεις ότι η τράπεζα θα απορροφηθεί από ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και πως διασφαλιστούν και οι καταθέσεις και οι θέσεις εργασίας.

Τους ειπώθηκε ακόμη ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η μεταβίβαση των υποκαταστημάτων σε νέα τράπεζα να γίνει πριν από την ανακεφαλαιοποίηση των μητρικών στην Κύπρο.

«Η απόφαση είναι να έχουν αποσχισθεί οι ελληνικές δραστηριότητες πριν γίνει η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση της Λαϊκής», δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Γιάννης Ρούσσος.

Είπε ακόμη ότι κ. Σπέντζος επανέλαβε οι εξελίξεις δεν θα «τρέξουν», πριν υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

«Συνεχίζουμε, δε σταματάμε, κάθε μέρα θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις [...] είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση που είναι να ανοίξουν οι τράπεζες, να διασφαλιστούν οι καταθέσεις, όλοι οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τις θέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το υπόμνημα

Στο υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομικών οι εργαζόμενοι της Λαϊκής αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «οι θέσεις απασχόλησης στα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αποτελούν τον όρο οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης χιλιάδων εργαζομένων».

«Τούτη την ώρα», συμπληρώνεται, «θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η σοβαρότητα του ζητήματος δεν επιτρέπει ούτε εικασίες, ούτε σενάρια, ούτε επικοινωνικές διαχειρίσεις».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «αποτελεί άμεση και επιτακτική αναγκαιότητα μία σαφής και ξεκάθαρη παρέμβαση που να διαλύει κάθε αμφιβολία για το μέλλον των θέσεων εργασίας και την τύχη των καταθέσεων των κατστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Συγκεντρώσεις εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα και εργαζόμενοι της Τράπεζας Κύπρου έξω από τα κεντρικά της τράπεζας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και εξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της τράπεζας, Στέφανος Μανώλης, ανέφερε ότι οι 2.800 απασχολούμενοι στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα-που αριθμεί συνολικά 160 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα- προτίθενται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή