Ερντογάν: Μεγαλύτερη «ευαισθησία» για τις μειονότητες στην Ελλάδα

Την κοινοβουλευτική του ομάδα ενημέρωσε ο τούρκος πρωθυπουργός
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 18:15
REUTERS/JOE PENNEY

«Μετέφερα στον έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση που αφορά στο διορισμό 240 ιμάμηδων στη δυτική Θράκη και να ακυρωθεί», ενημέρωσε του βουλευτές του ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το θέμα των ιμάμηδων μετέφερε στον Αντώνη Σαμαρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ενημέρωσε την κοινοβουλευτική του ομάδα για τη συνάντηση στο Κατάρ.

«Μετέφερα στον έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση που αφορά στο διορισμό 240 ιμάμηδων στη δυτική Θράκη και να ακυρωθεί. Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας», είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Όπως είπε στους βουλευτές του, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά «μεγαλύτερη ευαισθησία» στα θέματα που αφορούν τις μειονότητες, να μη λαμβάνονται μέτρα εναντίον τους και να ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και προτάσεις τους.

 «Μας είπαν ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα και θα το επανεξετάσουμε», κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις του Τ. Ερντογάν αναφορικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας επεσήμανε ότι τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, τα χειρίζεται με υπευθυνότητα η ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας.

«Η ελληνική Πολιτεία κινείται πάντοτε με σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή