Απαισιόδοξη η ΓΕΠΟΕΤ για το 2012

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 14:26

Δυσοίωνο περιγράφουν το μέλλον των επιχειρήσεών τους τα μέλη της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), καθώς σε σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι βλέποντας τα λουκέτα στα καταστήματα της πρωτεύουσας, είναι φυσικό να επέρχεται η κατάθλιψη.

«Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση πως μέσα στο νέο έτος, ύστερα και από τις εκλογές στις χώρες της βόρειας Αφρικής και ιδιαίτερα στην Αίγυπτο, το τουριστικό ρεύμα από την Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία κτλ) θα επανακάμψει σε αυτές τις χώρες και η μεταβολή στη σημερινή συγκυρία θα στερήσει ένα σημαντικό αριθμό τουριστών από την Ελλάδα», συμπληρώνουν.

Η ΓΕΠΟΕΤ τονίζει ακόμη ότι η κατά κεφαλή δαπάνη των υποψήφιων τουριστών από τις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσης θα είναι υποδεέστερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διότι σε όλες αυτές τις χώρες, εκτός Γερμανίας, έχουν γίνει περικοπές, που με τη σειρά τους προμηνύουν ότι οι πολίτες των χωρών αυτών θα ταξιδέψουν και θα δαπανήσουν λιγότερο.

«Ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος και θα φανεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τι κάναμε το προηγούμενο έτος σωστό και τι όχι που έπρεπε να κάνουμε», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα