Αδιέξοδο στη συνάντηση δικαστικών - ΥΠΟΙΚ

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 16:46
UPD:21:01

Δικαστικοί προσέρχονται στο υπουργείο Οικονομικών για τη συνάντησή τους με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

A- A A+

'Ακαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των φορέων των δικαστικών λειτουργών, για τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών, ο υπουργός Οικονομικών τούς δήλωσε ότι οι νέες μισθολογικές μειώσεις θα κυμαίνονται σε ποσοστό 23%- 25% στο σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών (δηλαδή, όχι μόνο στον βασικό μισθό αλλά και στα επιδόματα), τη στιγμή που, όπως λένε, έχουν ήδη υποστεί περικοπή των αποδοχών κατά 40%.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Αθηνών, Ρούσσος Παπαδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Και οι 71 εισαγγελείς των Αθηνών συμφώνησαν να μην παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και οι άλλες Ενώσεις στην Ελλάδα».

Για αύριο, Παρασκευή, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου συγκαλεί στις 15:00 έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί η στάση των δικαστών.

Μια από τις προτάσεις που θα τεθεί στο τραπέζι της ΕΔΕ είναι η κάθοδος των δικαστικών λειτουργών σε πενθήμερη προειδοποιητική απεργία, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος που δεν επιτρέπει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς θεωρούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Παράλληλα, αύριο οι εκπρόσωποι των δικαστών θα συναντηθούν στις 11:00 με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ αναμένουν απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος συγκαλεί γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 για να καθοριστεί η στάση των διοικητικών δικαστών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή