Το δρόμο της επιστροφής πήραν περισσότεροι από 2.000 παράνομοι μετανάστες

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 15:47
A- A A+

Πάνω από 2.000 παράνομοι μετανάστες, διάφορων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους το προηγούμενο δίμηνο, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Συγκεκριμένα, κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης επέστρεψαν στις πατρίδες τους συνολικά 2.135 αλλοδαποί.

Εξ αυτών 1.259 επέστρεψαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι περισσότερες επαναπροωθήσεις έγιναν με προορισμό το Πακιστάν (459 άτομα), το Μπαγκλαντές (272 άτομα) και την Αλβανία (187 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εθνικές πτήσεις charter και τακτικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (Αύγουστος – Σεπτέμβριος), η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή άλλων 876 αλλοδαπών, στις χώρες καταγωγής τους, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ).

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή