Φ. Πετσάλνικος: Νέο κεφάλαιο στις ελληνοαρμενικές σχέσεις

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 16:00
A- A A+

Τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος, τονίζοντας ότι με την επίσκεψή του «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις ήδη άριστες σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό».

Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του αρμενικού λαού για την ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τις πρωτοβουλίες της Αρμενίας για την «ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων με σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής και στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων των δύο Κοινοβουλίων, κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται, όπως είπε, και η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας.

Υπογράμμισε επίσης τη δυναμική παρουσία της αρμενικής κοινότητας που ζει στη χώρα μας αλλά και της ελληνικής κοινότητας που ζει στην Αρμενία, χαρακτηρίζοντας τις μάλιστα «ισχυρή γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αρμενίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την εγκάρδια υποδοχή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι «η επίσκεψη στην Ελλάδα σφυρηλατεί στη σύγχρονη εποχή τη μακραίωνη φιλία μεταξύ των δύο χωρών».

«Οι καιροί αλλάζουν αλλά πάντα υπάρχουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τις χώρες μας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως είναι ακριβώς αυτά τα κοινά συμφέροντα που οδηγούν στην ανάγκη να αναβαθμιστεί η συνεργασία των δύο χωρών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή