«Έμφραγμα» στο χώρο της Υγείας

Μετωπική γιατρών - υπουργείου
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 12:35
UPD:21:42
EUROKINISSI

A- A A+

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται ο χώρος της Υγείας, καθώς οι κινητοποιήσεις των γιατρών κλιμακώνονται, εν όψει και της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για το ΕΣΥ στη Βουλή, ενώ οξύνεται και η αντιπαράθεση του ιατρικού κόσμου με το υπουργείο.

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα έως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ έως και την Πέμπτη 10/2 απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία, από την Τρίτη 8, έως και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του αποφάσισε εξάλλου και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου συνεχίζονται οι πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των φαρμακείων σε όλη την χώρα μέχρι και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών σηματοδοτούν νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Από το πρωί, ουρές σχηματίστηκαν σχηματιστεί σε πολλά κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ στην Αττική, όπου οι ασφαλισμένοι συνέρρεαν για προγραμματισμένα ραντεβού, πολλά από τα οποία ακυρώνονται εξαιτίας της απεργίας.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος μπορούν να απευθύνονται από σήμερα για τις εξετάσεις τους και τη συνταγογράφηση φαρμάκων στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ όλων των ειδικοτήτων http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1931272 .

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Αλλη μια εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας

Αλλη μια εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας

Οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται από τις λίστες που είναι αναρτημένες έξω από τα ιατρεία, για τους γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο του Δημοσίου και των Ελεύθερων Επαγγελματιών και κατόπιν της τροπολογίας που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, θα μπορούν να τους εξυπηρετούν, ενώ έχει ξεκινήσει και η διάθεση των ατομικών συνταγολογίων.

Σημειώθηκαν, ωστόσο, προβλήματα με τις λίστες των συμβεβλημένων γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, καθώς δεν είναι ανανεωμένες, με αποτέλεσμα να είναι καταχωρημένοι γιατροί που έχουν αποβιώσει ή γιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν διακόψει τη συνεργασία τους με τα συγκεκριμένα Ταμεία.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι έφτασε στους φαρμακοποιούς εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για την εκτέλεση των συνταγών γιατρών του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ που αφορούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Πληροφόρηση των ασφαλισμένων για τους γιατρούς ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ κατά την επιλογή των συμβεβλημένων ιατρών του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνει ότι παρέχονται οι ακόλουθοι τρόποι πληροφόρησης:

1) Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:

- το ιατρικό προσωπικό ασφάλειας των Υπηρεσιών Υγείας θα εξυπηρετεί τα έκτακτα περιστατικά των προσερχόμενων ασφαλισμένων.

- στους πίνακες ανακοινώσεων των κατά τόπους Υπηρεσιών Υγείας θα υπάρχει αναρτημένος κατάλογος των συμβεβλημένων ιατρών του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ.

2) Μονάδες Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:

- Στους πίνακες ανακοινώσεων των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα αναρτηθούν πίνακες με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ.

- Οι Διευθυντές των Μονάδων Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα μεριμνήσουν για την αποστολή των καταλόγων με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ στα κατά τόπους:

i. Δήμους

ii. ΚΑΠΗ

iii. Εργατικά Κέντρα

iv. Επιμελητήρια

v. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά.

- Το προσωπικό των Μονάδων Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα παρέχει πληροφορίες σε σχέση με τους καταλόγους των συμβεβλημένων ιατρών της περιοχής τους στους προσερχόμενους ασφαλισμένους.

3) Τηλεφωνική Υπηρεσία 184:

- Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν τηλεφωνικά σχετικά με τους συμβεβλημένους ιατρούς κάθε ειδικότητας της περιοχής τους.

4) Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ):

- Κατάλογος με τα ονόματα των συμβεβλημένων ιατρών της περιοχής θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων των τοπικών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Παράλληλα, κάθε πληροφορία και ανακοίνωση θα αναρτάται και στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr).

Εξώδικό από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Ωστόσο, σε εξώδικο που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, επισημαίνει ότι αυτή η κυβερνητική ανακοίνωση «προσκρούει ευθέως στη κείμενη νομοθεσία, είναι πρακτικά ανεφάρμοστη και εμπνέεται από την αόριστης διατύπωσης νομοθετική πρόβλεψη της δημιουργίας ενός άλλου νομικού μορφώματος, ήτοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ο οποίος, όμως, αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται και του οποίου οι εργασιακές σχέσεις των Ιατρών δεν προσδιορίζονται».

Στο εξώδικο, ο Ιατρικός Σύλλογος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά του κ. Λοβέρδου και διαμαρτύρεται «εντονότατα για την από μέρους του απαξίωση του ιατρικού κόσμου, για την χωρίς περιστροφές άρνηση του οποιουδήποτε πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου με τους νομίμους εκπροσώπους του και για τη τακτική να στρέψει Ιατρούς εναντίον Ιατρών και να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας με διλημματική τακτική τους πολίτες κατά των Ιατρών».

Γ. Μιχελάκης: Ο κ. Λοβέρδος έχει άπειρο χρόνο για να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι

Γ. Μιχελάκης: Ο κ. Λοβέρδος έχει άπειρο χρόνο για να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι

Παράλληλα, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποσύρει το επαίσχυντο, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο, ζητώντας την έναρξη ενός πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου.

Επίσης, ο Σύλλογος εκφράζει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εξαντλώντας κάθε νομική δυνατότητα προσφυγής ενώπιον κάθε αρμόδιας Εθνικής και Κοινοτικής Αρχής.

Συνταγογραφήσεις στο υπό κατάληψη Υπ. Υγείας

Το υπό κατάληψη υπουργείο Υγείας μετατράπηκε σε συνταγογραφικό κέντρο, καθώς οι γιατροί που κάνουν την κατάληψη για 7η μέρα, συνταγογραφούσαν φάρμακα ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τους ίδιους, σήμερα πέρασαν από το υπουργείο περίπου 500 άτομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστα Κούβαρη, οι συνταγές που συνταγογραφούν οι γιατροί οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο Υγείας δεν καλύπτουν τον φαρμακοποιό και αύριο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα αιτήματα των γιατρών

Τα αιτήματα των γιατρών, όπως αναφέρονται στο εξώδικο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είναι τα ακόλουθα:

-Ο ιατρικός κόσμος διεκδικεί οργανωμένο Δημόσιο Σύστημα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αναπτυγμένες δομές που θα προάγουν την απασχόληση των Ιατρών και θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες που παρέχονται σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

-Ο ιατρικός κόσμος αντιτίθεται στις μετατροπές που φέρνει στην επιφάνεια το σχέδιο συγχώνευσης των υπηρεσιών υγείας των ασφαλι-στικών ταμείων, που ούτε στο Ε.Σ.Υ. εντάσσονται, ούτε σε κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Απλά δημιουργείται ένα νέο Ν.Π.Δ.Δ. (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), που θα εξοικονομεί πόρους μέσα από την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εκφύλιση του δημόσιου τομέα υγείας-πρόνοιας, την επιβολή επαχθών εργασιακών σχέσεων και την έμμεση ή άμεση προσωπική επιβάρυνση των ασφαλισμένων σε κάθε επαφή τους με τις υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας.

-Ο ιατρικός κόσμος, ενώ εμμένει στην ανάγκη διαφάνειας στο σύστημα προμηθειών, το Σχέδιο Νόμου δεν υπηρετεί την εξυγίανση στις προμή-θειες, αλλά τη περαιτέρω μονοπώλησή τους και την ανάθεση σε μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και τραστ τραπεζών – προμηθευτών.

-Ο ιατρικός κόσμος απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των χρονιζόντων δίκαιων αιτημάτων των Νοσοκομειακών Ιατρών με τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και ικανοποιητικού επιστημονικού, εργασιακού και εισοδη-ματικού περιβάλλοντος στα Νοσοκομεία (σεβασμό της συλλογικής σύμβασης ΟΕΝΓΕ και Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατάργηση του επαίσχυντου πλαφόν 9% για τις αναγκαίες πρόσθετες εφημερίες, ρυθμίσεις για αρχές ασφαλούς εφημερίας, εθνική Φαρμακο-βιομηχανία, Δημόσιος Φορέας παραγωγής – αποθήκευσης – διακίνησης υγειονομικού υλικού, ανασχεδιασμός ολοκλήρωσης της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, κατάργηση του αισχρού «5 φεύγουν, ένας έρχεται», όταν ο ίδιος ο Υπουργός διαβεβαίωνε, ότι οι κρίσεις Ιατρών από προκηρύξεις θέσεων που έγιναν μέχρι την 31-12-2010 θα ολοκληρωθούν με επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης).

-Ο ιατρικός κόσμος απαιτεί την μονιμοποίηση και την αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των υπηρετούντων στο ΙΚΑ από πολλά χρόνια συμβασιούχων Ιατρών.

-Ο ιατρικός κόσμος αξιώνει πραγματική ένταξη των Νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, χωρίς κατάργηση κλινών και Τμημάτων, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Ιατρών των Νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.

-Ο ιατρικός κόσμος απαιτεί απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους Ιατρούς όπως και υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων για τη μείωση της αναμονής (αύξηση νοση-λευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων Ιατρών σύμφωνα με τις ανάγκες).

-Ο ιατρικός κόσμος απαιτεί τη προστασία της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας των αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών Ιατρών του ιδιωτικού τομέα.

-Ο ιατρικός κόσμος απαιτεί την άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ προς τους συναδέλφους και τη σύλληψη της τεράστιας εισφορο-διαφυγής και εισφοροκλοπής.

-Ο ιατρικός κόσμος ζητά τη θεσμοθέτηση κλαδικής συλλογικής σύμβασης, που θα προστατεύει όλους τους μισθωτούς Ιατρούς στη σύναψη συμβάσεων με τους μεγάλους εργοδότες καθώς και συλλογική σύμβαση με την ΟΠΑΔ και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Εξάλλου, την αντίθεσή τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο εξέφρασαν και οι γιατροί του ΙΚΑ και των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μπροστά από τα γραφεία των ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης, χαρακτήρισε το μνημόνιο «πολιτική ανθυγιεινή για τους πολίτες» και τον υπουργό Υγείας «λογιστή της ασθένειας».

Γ. Πεταλωτής: Να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της ευθύνης τους

«Κάνουμε μια ιστορική τομή και θα πρέπει να πετύχει και να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της ευθύνης τους» τόνισε ο κ. Πεταλωτής αναφερόμενος τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας και κάλεσε τους πάντες να τοποθετηθούν για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, «ποιοι τη θέλουν και ποιοι όχι».

Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί ότι οι απεργίες των γιατρών είναι πολιτικά υποκινούμενες σημείωσε ότι θα πρέπει να δει κανείς και τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτές, ειδικά στις απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών που είναι «εξαιρετικότατα χαμηλά». Οσοι συμμετέχουν στις απεργίες έχουν το βάρος της ευθύνης του τι προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη, πρόσθεσε, ενώ κλήθείς να τοποθετηθεί για το αν η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως το εργασιακό μέτωπο αποκτήσει κοινό βηματισμό, τόνισε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από τις «πολύ μεγάλες ιστορικές αλλαγές» που κάνει η κυβέρνηση και πως «το θέμα είναι ότι αυτές οι αντιδράσεις προέρχονται από ανθρώπους που προφανώς θέλουν να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν».

Χαρακτήρισε τέλος κίνηση που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για πρωτοβάθμια περίθαλψη ασφαλισμένων, καθώς, όπως είπε, πενταπλασιάζει τον αριθμό των διαθέσιμων γιατρών και βάζει τέλος στις ουρές ταλαιπωρίας του ΙΚΑ και τις πολύμηνες αναμονές για ένα ραντεβού.

ΝΔ: «Οχι» σε ακραίες αντιδράσεις

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των γιατρών κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την υγεία μόλις αυτό έρθει στη Βουλή.

Εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι το επίμαχο πολυνομοσχέδιο δεν φέρνει κανένα θετικό αποτέλεσμα στο θέμα της υγείας. «Κατά βάση, είμαστε απέναντι», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν στηρίζει τις καταλήψεις και τις ακραίες αντιδράσεις.

«Είναι απορίας άξιο το γιατί η ΝΔ με το πρόσχημα της δήθεν προχειρότητας απορρίπτει τη μεγάλη αυτή αλλαγή, λες και έκανε ποτέ η ίδια κάποια αλλαγή», απάντησε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Αναρωτήθηκε επίσης πού αποσκοπεί αυτή η άρνησή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τι συμφέροντα εξυπηρετεί. «Κάποιοι ενδιαφέρονται να υπάρξει στασιμότητα, να υπάρχει αδράνεια και στο χώρο της υγείας η ΝΔ έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται να μην υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα υγείας για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης», πρόσθεσε και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και όλους όσοι στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις να πουν τις θέσεις τους.

ΛΑΟΣ: Η κρίση απαιτεί κοινή αντιμετώπιση από όλους

Την άποψη ότι «οι γιατροί αδικούν τους εαυτούς τους με τις ενέργειές τους, χάνοντας πολύ από το δίκιο τους» εκφράζει ο ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, «όλοι οι κοινωνικοί φορείς υποχρεούνται να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση κεκτημένων καταστάσεων. Η κρίση απαιτεί κοινή αντιμετώπιση από όλους».

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζητεί ο ΣΥΝ

Εν τω μεταξύ, την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία ζητεί ο Συνασπισμός.

«Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, όλοι οι υγειονομικοί της χώρας που απεργούν αυτές τις ημέρες δεν υπερασπίζονται μόνο τα δικά τους δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού σε δημόσιες δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δημοκρατική Αριστερά: Υπέρ ενός ενιαίου φορέα υγείας

Υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα υγείας τάσσεται η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ωστόσο ότι ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο προσπαθεί να το εφαρμόσει οδηγεί σε λάθος αποτελέσματα. Εκφράζει επίσης την αντίθεσή της σε μορφές πάλης όπως η κατάληψη του υπουργείου Υγείας.

Δημοκρατική Συμμαχία: Εκκληση προς όλους «να λογικευτούν»

Έκκληση προς όλους «να λογικευτούν και να πάψουν να ταλαιπωρούν επικίνδυνα τον κόσμο» απευθύνει η Δημοκρατική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως «λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρξει διάλογος, αρκεί επιτέλους να υπάρξει η διάθεση για εθνική συνεννόηση»

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κινήματος Γιώργος Παπαγεωργίου, δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το μεγάλο έλλειμμα του ΕΣΥ και η ανάγκη για μια βαθιά μεταρρύθμιση περνάει μέσα από το χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας».

Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε, ωστόσο, πως «το νομοσχέδιο που αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή είναι γεμάτο προχειρότητες και ασάφειες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά αντίθετα να τα επιδεινώνει».

«Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας χωρίς οικογενειακό γιατρό, χωρίς ελεύθερη επιλογή γιατρού, χωρίς συμμετοχή στο σύστημα όλων των γιατρών που το επιθυμούν και χωρίς κέντρα Υγείας αστικού τύπου που θα αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία και θα αναβαθμίσουν τη νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν μπορεί να υπάρξει. Όλα αυτά βεβαίως, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές και έναν αυστηρό ελεγκτικό μηχανισμό», τόνισε.

ΑΔΕΔΥ: Αποδομούν το υπάρχον σύστημα Υγείας

Την απόσυρση του επίμαχου ν/σ για την Υγεία ζητεί και η ΑΔΕΔΥ, εκτιμώντας ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου αποδομούν το υπάρχον σύστημα Υγείας. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Τετάρτης έξω από τη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1931360 .

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή