Φιλιππίνες: Ανησυχία για τους κυανόκρανους μετά τον σεισμό στην Αϊτή

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 07:31
A- A A+

«Ανήσυχη» εμφανίστηκε σήμερα η κυβέρνηση των Φιλιππίνων για την ασφάλεια των 179 κυανόκρανων της χώρας στην Αϊτή, με τους οποίους δεν έχει τρόπο επικοινωνίας μετά τον ισχυρό σεισμό 7-7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησιωτικό κράτος καταστρέφοντας εκτός των άλλων τμήμα του αρχηγείου της δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα, και θέτοντας εκτός λειτουργίας το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

«Η αποστολή των Φιλιππίνων στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη προσπαθεί να αποκαταστήσει επαφή με τη φιλιππινέζικη μονάδα της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για τη Σταθεροποίηση στην Αϊτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων, Εντ Μαλάγια.

Στην MINUSTAH υπηρετούν 157 Φιλιππινέζοι στρατιωτικοί και 22 αστυνομικοί, σύμφωνα με τον Μαλάγια. «Φυσικά ανησυχούμε πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Τμήμα του αρχηγείου της αποστολής κατέρρευσε και φέρονται να υπάρχουν παγιδευμένοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο αρχηγείο βρίσκονταν τουλάχιστον 200 στελέχη της.

Οι Φιλιππίνες δεν έχουν μόνιμη διπλωματική αντιπροσωπεία στο Πορτ-ο-Πρενς και ο Μαλάγια δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ζουν και άλλοι υπήκοοι της χώρας στην Αϊτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή