Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την κατάθεση Μαντέλη

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 21:29
UPD:21:58
A- A A+

Την αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η κατάθεση του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σημίτη, Τάσου Μαντέλη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Siemens και η παραδοχή του ότι πήρε χρήματα από την εν λόγω εταιρεία.

«Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη “Siemens”», τονίζει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα, τα οποία δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα και μάλιστα «επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας».

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στη δήλωση της ΝΔ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ''παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας πολιτικής ζωής'', επειδή η κυβέρνηση έχει την τόλμη και την αποφασιστικότητα να επιβάλλει τη διαφάνεια προς όλες τις κατευθύνσεις».

Κατηγορεί μάλιστα τη ΝΔ πως «ακολουθεί ακόμα και τώρα μετά την περίφημη λεκτική μόνον ''συγγνώμη'' του κ. Σαμαρά τη γνωστή της τακτική από τότε που ήταν κυβέρνηση: συγκάλυψη στη διαφθορά, ατιμωρησία και συμψηφισμός. Γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να κατανοήσει τη σταθερή και έντιμη στάση της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς στην πολιτική ζωή».

Υπενθυμίζει τέλος ότι «ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρώτος μίλησε και πρότεινε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών (και της Siemens) για να μην μείνει καμία σκιά. Και αυτό εμείς το εννοούμε».

Ανταπαντώντας η ΝΔ καταλογίζει στον κ. Πεταλωτή, ότι υποστηρίζει πολλά και διάφορα στην απάντησή του, αλλά δεν βρήκε ούτε μία κουβέντα να πει για την «ταμπακέρα», «δηλαδή, για το γεγονός ότι δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Τσουκάτος και Μαντέλης, που έχουν ομολογήσει δημόσια ότι πήραν χρήματα από τη Siemens, έχουν υπάρξει πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ»

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή