Γαμήλιο πάρτι στο θωρηκτό Αβέρωφ!

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 11:17
UPD:13:14

A- A A+

Εντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν από γαμήλιο πάρτι στο θωρηκτό Αβέρωφ, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, μετατράπηκε για μία νύχτα από ιστορικό σύμβολο σε κλαμπ.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των "Ποσειδωνίων 2010", τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει ναυτιλιακή εταιρεία. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρησή του».

Επίσης, δηλώνει ότι «στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ΓΕΝ έχουν ήδη ζητηθεί από τον διευθυντή του ΠΝΜ Αβέρωφ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο», τονίζοντας ότι «εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πλοίο έγινε αγνώριστο, προκειμένου να φιλοξενήσει το πάρτι του νεαρού εφοπλιστή. Στο κατάστρωμα είχε τοποθετηθεί πίστα, ενώ στην είσοδο του θωρηκτού υπήρχαν στολισμένες ανθοστήλες. Ακόμη, υπήρχε και ειδικός μπουφές που είχε μόνο κουφέτα σε διάφορα χρώματα, για όσους προφανώς δεν ήταν καλεσμένοι στο γάμο, ενώ σε άλλους δύο μπουφέδες πάνω στο κατάστρωμα σερβιριζόντουσαν τα ποτά της βραδιάς.

ΝΔ: Εκθετο το ΥΕΘΑ

«Αποτελεί βαρύ ατόπημα που εκθέτει το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας η παραχώρηση του ιστορικού θωρηκτού “ΑΒΕΡΩΦ” για εξεζητημένες ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις, που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορικότητα και τη σημασία του ζωντανού αυτού μνημείου», σχολιάζει η ΝΔ.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Θεόφιλος Λεονταρίδης καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για το απαράδεκτο αυτό συμβάν.

Για το λόγο αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Κάποιοι, επιτέλους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και όρια, η υπέρβαση των οποίων ισοπεδώνει αρχές και αξίες και δημιουργεί αισθήματα ντροπής και αγανάκτησης στους Έλληνες πολίτες», καταλήγει ο κ. Λεονταρίδης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή