Skip to main content

Ρωσία-Λευκορωσία ξεκινούν γυμνάσια για να εξασκηθούν στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

EPA/SHAMIL ZHUMATOV

Τι ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ρωσία και Λευκορωσία ξεκινούν τις κοινές προετοιμασίες για την διεξαγωγή γυμνασίων με εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας άρχισαν τις κοινές προετοιμασίες για την διεξαγωγή γυμνασίων με εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Foreign Policy, η Ρωσία έχει μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα από τα δικά της σύνορα στη γειτονική Λευκορωσία, αρκετά εκατοντάδες μίλια πιο κοντά στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

Ρωσία: Τα πυρηνικά της είναι στη Λευκορωσία – «Ετοιμάζεται για τον επόμενο πόλεμο»

Η είδηση έρχεται στον απόηχο της επισήμανσης του Βλαντίμιρ Πούτιν πως η Ρωσία είναι «τεχνικά και στρατιωτικά έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο», αν και δεν πιστεύει ότι είναι κάτι που θα συμβεί σύντομα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.