Skip to main content

Ενθουσιώδης υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μασσαλία

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Το ιστιοφόρο Belem προϋπάντησαν εκατοντάδες μικρότερα σκάφη

Ενθουσιώδης είναι η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μασσαλία. Το ιστορικό και μεγαλοπρεπές ιστιοφόρο «Belem» έφθασε ύστερα από 12 ημέρες ταξιδιού στον προορισμό του, και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μασσαλίας, έχοντας αποπλεύσει από την Ελλάδα.

Περισσότερα από χίλια σκάφη υποδέχθηκαν το Belem και το συνόδευσαν στην «παρέλασή» του γύρω από τον κόλπο της Μασσαλίας.

Δρακόντεια είναι επίσης τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Γαλλίας με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

Περί τους 8.000 αστυνομικούς έχουν αναπτυχθεί γύρω από το λιμάνι καθώς χιλιάδες είναι οι θεατές που παρακολοούθησαν την τελετή.

Επίσης, αυξημένες δυνάμεις πυροσβεστών αλλά και άνδρες από τα τμήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών έχουν διακτινισθεί στην πόλη ενώ drones περιπολούν τόσο τον θαλάσσιο όσο και τον εναέριο χώρο της.

Ποιός θα ανάψει τη φλόγα

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λαϊκή γιορτή, παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αφορά το πρόσωπο που θα ανάψει την φλόγα στη Μασσαλία με ορισμένα εξ’αυτών να κάνουν λόγο για τον βετεράνο ποδοσφαιριστή Ζινεντίν Ζιντάν.

«Η άφιξη της φλόγας στη Μασσαλία είναι πολύ συμβολική, αυτή η φοινικική πόλη που ιδρύθηκε από τους Έλληνες είναι σύμβολο της φιλίας μας και της πολιτιστικής μας συγγένειας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης, υπενθυμίζοντας ότι «από την Αρχαιότητα οι Αγώνες ήταν μια ευκαιρία για ειρήνη».

ΑP, ΑΠΕ – ΜΠΕ