ΝΔ: Χαρακτηριστική αδράνεια για τη συγκράτηση της ανεργίας

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 14:43
A- A A+

Αποτυχία της πολιτικής στον τομέα της συγκράτησης της ανεργίας και της τόνωσης της απασχόλησης χρεώνει στην κυβέρνηση εκ μέρους της ΝΔ ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για αύξηση της ανεργίας.

«Το υπουργείο Εργασίας, επί ένα χρόνο, κωφεύει στις συνεχείς προτροπές της Ν.Δ. για άμεση λήψη μέτρων και αδρανεί χαρακτηριστικά», τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Εξήγγειλε και άρχισε να υλοποιεί Προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μέτρα που όμως η πρώτη αποτίμησή τους κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Ι. Βρούτσης.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Βρούτσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς την υπουργό Εργασίας κα Λ. Κατσέλη, σχετικά με τα προβλήματα απορρόφησης και αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ, όχι μόνο καθυστέρησαν να αρχίσουν (συμβάλλοντας έτσι στην εκτόξευση του αριθμού των ανέργων), αλλά είναι τόσο γραφειοκρατικά και πολύπλοκα, που δεν είναι πλέον ελκυστικά για τις επιχειρήσεις και δεν αποτελούν πλέον κίνητρο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτό, η απορρόφησή τους είναι μικρή και δεν αναχαιτίζουν την ανεργία που συνεχίζει να καλπάζει.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «η ανάγκη για τη λήψη άμεσων - χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια - και αποτελεσματικών δράσεων για την ανεργία, είναι επείγουσα και επιτακτική».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή