Παραδόθηκε στο κοινό ο σταθμός μετρό «Αγία Παρασκευή»

Επεισοδιακή η τελετή παράδοσης λόγω διαμαρτυρίας απολυμένων της ΑΜΕΛ
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 13:03
UPD:14:25

Παραδόθηκε το μεσημέρι στο επιβατικό κοινό ο νέος σταθμός του Μετρό στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος θα εξυπηρετεί καθημερινά 20.000 επιβάτες.

A- A A+

Παραδόθηκε το μεσημέρι στο επιβατικό κοινό ο νέος σταθμός του Μετρό στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος θα εξυπηρετεί καθημερινά 20.000 επιβάτες. Η διαδρομή από την Αγία Παρασκευή έως την Πλατεία Συντάγματος θα καλύπτεται σε 13 λεπτά.

Πρόκειται για τον 34ο σταθμό Μετρό της Αθήνας, ο οποίος αναπτύσσεται σε τρία υπόγεια επίπεδα και διαθέτει δύο εισόδους/εξόδους εκατέρωθεν της οδού Αγ. Παρασκευής, στο ύψος της οδού Μαρίας Πολυδούρη.

Κατά την τελετή παράδοσης είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο περίπου 100 από τους 285 απολυμένους της ΑΜΕΛ (Εταιρία Λειτουργίας του Μετρό) οι οποίοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους προς τον πρόεδρο της εταιρείας Σαράντη Μιχαλόπουλο, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους. Λόγω της κινητοποίησης καθυστέρησε για λίγο η τελετή παράδοσης. Οι συγκεντρωθέντες εμπόδισαν επίσης για λίγη ώρα την άφιξη του πρώτου συρμού στο σταθμό.

Αφού πρώτα ζήτησε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην εργολαβία κατασκευής των τριών σταθμών της Γραμμής 3 (ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας, ανακοίνωσε πως με τον σταθμό της Αγίας Παρασκευής ολοκληρώθηκε πλήρως η ανάπτυξη του βόρειου άκρου της Γραμμής 3, ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του νότιου άκρου της Γραμμής, της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά (7,6 χλμ – 6 Σταθμοί). Με το έργο αυτό, σημείωσε, η Γραμμή 3 θα ενώνει το μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, οι εργασίες για την κατασκευή των έξι σταθμών στην επέκταση της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ παράλληλα, θα δημοπρατηθούν οι μελέτες για το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 του Μετρό, από το Αλσος Βείκου έως τον Ευαγγελισμό (8,3 χλμ – 9 σταθμοί).

Ήδη, τέλος, η Αττικό Μετρό Α.Ε. πραγματοποιεί ειδική γεωφυσική έρευνα, λόγω ύπαρξης παλαιών λιγνιτωρυχείων, στην περιοχή μετά τον Σταθμό ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η χάραξη της επέκτασης του Μετρό προς το Ίλιον και την Πετρούπολη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή