Skip to main content

Wall: Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου έκλεισαν οι δείκτες

Τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας έδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο, γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ μπορεί να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων φέτος

Με άνοδο έκλεισαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου, καθώς τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ επανέφεραν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 331,37 μονάδες ή 0,85%, κλείνοντας στις 39.387,76 μονάδες, στην έβδομη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου, που αποτελεί την πιο παρατεταμένη περίοδο κερδών κατά το 2024. Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2023 είχε παρουσιάσει άνοδο επί εννέα συναπτές συνεδριάσεις.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,51%, για να κλείσει στις 5.214,08 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 16.346,26 μονάδες. Ο S&P 500 επέστρεψε πάνω από τις 5.200 μονάδες, παρότι ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος από αυτόν των τελευταίων 30 συνεδριάσεων. Απέχει λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα από το ιστορικό υψηλό του.

Η Home Depot και η Caterpillar καθοδήγησαν την άνοδο του Dow, με τις μετοχές τους να ενισχύονται περισσότερο από 2% εκάστη.

Τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας έδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο, γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ μπορεί να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων φέτος.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε και η αποκλιμάκωση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς στο 4,46%. Η έκδοση του 30ετους ύψους 25 δισ.δολαρίων, προσείλκυσε υψηλή επενδυτική ζήτηση.

Νωρίτερα ωστόσο, μία σειρά από εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών της Wall Street έκαμψαν προς στιγμή το επενδυτικό κλίμα. Η μετοχή της Arm, εταιρείας ημιαγωγών, υποχώρησε περισσότερο από 2%, καθώς τα έσοδα ήταν υποτονικά, ενώ η Airbnb σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 6%. Ωστόσο, η Warner Bros Discovery ενισχύθηκε 3%, παρότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο στόχο.