Δημοκρατικοί: Aνάγκη ενός εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2009 17:59
A- A A+

Στην αποστροφή του ελληνικού λαού προς τον τρόπο λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και τον εκφυλισμό του δημοκρατικού καθεστώτος αποδίδει την αποχή του εκλογικού σώματος το κόμμα των Δημοκρατικών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι Δημοκρατικοί συνδέουν επίσης την αποχή με τη διαφθορά στη χώρα, αλλά και «με την αποτυχία των δύο μεγάλων κομμάτων να επιλύσουν τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας ή έστω και να διαχειρισθούν στοιχειωδώς την καθημερινότητα των πολιτών».

Σημειώνουν δε ότι «τίθεται μείζον ζήτημα κοινωνικής νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος στη συνείδηση του εκλογικού σώματος».

Αναφερόμενοι στον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσαν η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνουν ότι «τεράστιο μέρος των οπαδών τους εγκατέλειψαν τα δύο κόμματα εξουσίας, η πλειοψηφία των οποίων είναι πλέον πλασματική και εξάγεται από τον αριθμό των ψηφισάντων και όχι εκ των εχόντων το δικαίωμα ψήφου».

Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα, σημειώνουν ότι οι δυσαρεστημένοι δεν στράφηκαν προς αυτά, διότι και αυτά αποτελούν μέρος του σημερινού φθαρμένου συστήματος.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «η εκλογική άνοδος των κομμάτων της λαϊκιστικής και δημαγωγικής δεξιάς φανερώνει το κενό ενός σύγχρονου, σοβαρού και υπεύθυνου πατριωτικού και δημοκρατικού κόμματος του κέντρου».

Καταλήγοντας οι Δημοκρατικοί τονίζουν την «ανάγκη συγκρότησης ενός υπεύθυνου εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας» και δηλώνουν ότι θα κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, «ως νέο και άφθαρτο πολιτικό σχήμα, προσκαλώντας ενεργούς πολίτες, προσωπικότητες και ομάδες, που θα συμφωνήσουν σε μία κοινή κεντρώα, δημοκρατική, κοινωνική και πατριωτική βάση, να κατέλθουν από κοινού στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή