Παρεμπόριο: Στο φως κατάστημα πώλησης απομιμητικών προϊόντων

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 17:50
UPD:18:03
astynomia.gr
A- A A+

Κατάστημα-αποθηκευτικός χώρος όπου πωλούνταν απομιμητικά είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ γνωστών εταιριών εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Συνελήφθη ο (Έλληνας) διαχειριστής του χώρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.437 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιρειών.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 165.000 ευρώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για παράνομη διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή