Ο Ολάντ στηρίζει Ινταλγκό, η οποία «βυθίζεται» στις δημοσκοπήσεις

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 10:20
UPD:10:23
EPA/MICHEL EULER / POOL
A- A A+

Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε την επιλογή του. Καλεσμένος του France 5, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του, Confront, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την στήριξή του στην Αν Ινταλγκό στις προεδρικές εκλογές. «Είμαι σοσιαλιστής, είμαι σταθερός στις δεσμεύσεις μου, δεν έχω αλλάξει ποτέ, δεν έχω διαφοροποιηθεί, ήμουν πάντα σοσιαλδημοκράτης που γνώριζε ότι για να κερδίσει η αριστερά ήταν απαραίτητο να έχει ένα PS (Parti Socialiste, Σοσιαλιστικό Κόμμα) που είναι ισχυρό και τολμηρό. Υπάρχει μια υποψηφιότητα, των Σοσιαλιστών, η Αν Ινταλγκό. Είμαι σοσιαλιστής ... είναι ένας αρκετά εύκολος συλλογισμός, οπότε θα ψηφίσω την Αν Ινταλγκό».

Μια ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει μια πολιτική θέση που προηγουμένως ήταν διφορούμενη. Σε συνέντευξή του στη Le Parisien την Τετάρτη, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε αρχικά ότι δεν «χρειάζεται να καλλιεργήσει» μια προεδρική φιλοδοξία.

Από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις 12 Σεπτεμβρίου, η εκστρατεία της δημάρχου του Παρισιού έχει «βυθιστεί» στις δημοσκοπήσεις - μεταξύ 5% και 5,5% των ψήφων σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση Ifop Fiducial για τη Le Figaro και την LCI -, ενώ δεν υπάρχει πολύ μεγάλη απήχηση στα αριστερά. Σε όλες τις περιπτώσεις, η Αν Ινταλγκό υπολείπεται των Ζαν-Λυκ Μελανσόν και Γιανίκ Γκαντό.

Η Αν Ινταλγκό «πρέπει να είναι σοσιαλίστρια»

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Φρανσουά Ολάντ ήθελε να δώσει την υποστήριξή του μπροστά σε μια υποψηφιότητα, που αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερο την χλεύη: «Είχε το θάρρος να είναι υποψήφια, δεν ήταν τόσο εύκολο, πρέπει τώρα να παρουσιάσει το έργο της και τέλος, πρέπει να είναι σοσιαλίστρια». Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό κράτους, «τι θα κάνει τη διαφορά σε αυτήν την προεδρική εκστρατεία. Είναι σημαντικό».

Στη συνέντευξή του στη Le Parisien, ο πρώην πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν διστάζει να ασκήσει την κριτική του ενάντια στο στρατόπεδό του. Το PS «ήταν περισσότερο στη δικαιολογία και στη διαγραφή παρά στην επιβεβαίωση και την πρόταση», λέει. Όσο για τις υποψηφιότητες που πολλαπλασιάζονται στα αριστερά, είναι «λιλιπούτειες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή